AFFLIGEM - Davidsfonds Teralfene organiseert voordracht: DE ZONNEKONING LODEWIJK XIV (1638 – 1715)

AFFLIGEM - Davidsfonds Teralfene organiseert voordracht: DE ZONNEKONING LODEWIJK XIV (1638 – 1715)

Davidsfonds_teralfene

LODEWIJK XIV is de koning der koningen. Hij werd op vijfjarige leeftijd koning en zou dat 72 jaar lang blijven. Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij gratie van God. Zijn symbool was dan ook de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is.

 

Het onderontwikkelde en feodale Frankrijk vormde hij tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa werd. Zijn leven was een wervelwind van intriges, minnaressen, mysteries en fenomenale kunst- en bouwprojecten. Eeuwige roem verwierf de Zonnekoning dankzij Versailles, een van ’s werelds mooiste kastelen.

 

Maar Lodewijk XIV voerde ook tientallen jaren oorlog, zeer vaak bij ons in de Lage Landen.

 

Toen hij enkele dagen voor zijn 77ste verjaardag overleed, overleefde hij bijna al zijn familieleden en liet een legende na die tot op heden intrigeert en inspireert.

 

Na “Napoleon” schrijft meesterverteller Johan Op de Beeck opnieuw een meeslepend levensverhaal over een van belangrijkste en kleurrijkste historische figuren uit de wereldgeschiedenis.

 

Johan Op de Beeck, auteur, is een liefhebber en schrijver van geschiedenis die boeit, leert en verwondert. Hij kende een lange loopbaan in de media. Voorheen was hij journalist en hoofdredacteur van diverse media.

 

Donderdag 29 november om 20u in de Parochiezaal 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 13 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 apr 2019
Jacky Delcour | 05 apr 2019

archief