AFFLIGEM - Davidsfonds van Teralfene zingt voor het goede doel

AFFLIGEM - Davidsfonds van Teralfene zingt voor het goede doel

2019-01-04_sterzingen_davidsfonds__7_ab
 
2019-01-04_sterzingen_davidsfonds__14_ab
 
2019-01-04_sterzingen_davidsfonds__21_ab
 

Net als de voorgaande jaren gaat het bestuur van onze Davidsfonds-afdeling op Driekoningentocht en die vrijdagavond & zaterdag.

 

Dit jaar steunt het Davidsfonds een kleinschalig project in Suriname, namelijk de aanschaf van technische apparaten, broodnodig voor technisch onderwijs.

 

Mochten jullie afwezig zijn of indien wij door omstandigheden niet bij jullie geraken, dan kunnen jullie, geheel vrijblijvend, een bijdrage storten op rekeningnummer BE19 4219 1980 5112, met vermelding “Sterzingen”.

 

“Uitrusting van atelier van de beroepsschool in Atjoni, Suriname.

Sinds 2003 ondersteunt een kleine groep Vlaamse leraren hun collega’s in Suriname. Deze moeten immers in veel moeilijker omstandigheden werken.


De vereniging ‘Vrienden Surinaamse Basisscholen’ wil zo het leven en leren van kansarme schoolgaande jongeren in Suriname verbeteren.

 

Atjoni is het laatste dorp dat met voertuigen bereikbaar is. Daar begint het Amazonewoud en gebeurt alles per boot, ook voor de leerlingen die tot daar naar school komen. De school biedt ook het eerste jaar beroepsonderwijs, maar … voor de uitrusting van een atelier was er geen geld. Leerlingen kregen er enkel theorie.


Vanaf 2013 ondersteunt de vereniging ‘Vrienden Surinaamse Basisscholen’ (VSB) deze scholencampus: de praktijkleraar kreeg van VSB een budget voor de aankoop van het allernoodzakelijkste materiaal.

 

In 2018 liet VSB een nieuw atelier bouwen zodat vanaf 1 oktober  nu ook een tweede jaar beroepsonderwijs kan gevolgd worden. 11 meisjes en 16 jongens volgen er nu de richting ‘mechanica’ maar …alles moet aan bord uitgelegd worden (!)… .


De praktijkleraar bezorgde VSB een lijstje met extra materiaal dat nodig is om het Surinaams leerplan te realiseren: lasmachines en -tafels, kolomboormachines, metaalzagen, een draaibank …


Het totale kostenplaatje ramen we op een 14000 Euro. VSB diende al subsidiedossiers in bij de N/Z-dienst van de provincie Oost-Vlaanderen en bij Gentenaars zonder Grenzen.


Maar toch zal uw steun broodnodig zijn willen we voor degelijk onderwijs zorgen voor deze leerlingen in dit Surinaamse binnenland.

 

Hartelijk dank voor jullie steun.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 05 jun 2019
Jacky Delcour | 05 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 30 mei 2019
Jacky Delcour | 13 mei 2019

archief