AFFLIGEM - Achtste Kermist “Ik zie U zitten” op zaterdag 2 februari

AFFLIGEM - Achtste Kermist “Ik zie U zitten” op zaterdag 2 februari

2019-02-02_affligem_kermist__1_ab
 
2019-02-02_affligem_kermist__03_ab
 
2019-02-02_affligem_kermist__4_ab
 
2019-02-02_affligem_kermist__17_ab
 
Kermist_affligem_2019
 

Het wordt stilaan een traditie: begin februari, buiten winterweer… maar in de Bellekouterhal een overvloed aan warmte en gezelligheid. Iedereen is welkom van 15.00 uur tot 24.00 uur.

 

...eerst een belangrijke OPROEP rond VEIILIGHEID...

 • De parking is enkel toegangkelijk voor mindermobielen met een geldige kaart. Je mag wel iemand laten uitstappen aan de ingang als je zo lang op de rijbaan blijft staan.
  Kijk dus ZEKER naar de busdienst die ingelegd wordt. Er zijn meer bussen dan vorig jaar.
 • Er staan veiligheidsmensen bij de ingang. Dat kan dus een beetje vertraging opleveren.
 • Zo weilig mogelijk rugzakken binnen. Een luiertas mag, maar zal gecontroleerd worden. Breng dus zo weinig mogelijk mee.

...en MOBILITEIT

Kom, indien mogelijk, te voet, met de fiets of het openbaar vervoer.

 • Er is plaats om fietsen veilig te stallen aan de ingang.
 • Het gemeentebestuur legt uitzonderlijk Kermisbussen van De Lijn in om inwoners veilig van en naar het evenement te brengen.
  De uurregeling van de feestbus vind je hier.
 • Ze hangt ook aan elke halte en op het gemeentehuis. OPGELET! De bus rijdt dit jaar niet heen en weer, maar in een lus. Een busrit kost je € 1, Heen en terug betaal je dus € 2 per persoon. kinderen tot 6 jaar en 65-plussers met een MOBIBkaart rijden gratis.
 • Indien dit alles voor jou niet lukt, probeer samen te rijden. Het is nog gezellig ook en zo moeten jullie elkaar niet zoeken in de hal.
  Maar opgelet! De grote parking is enkel toegankelijk voor minder mobielen! Je zal je wagen dus ergens anders moeten parkeren. 

Programma Affligem Kermist 2019

Affligem Kermist verzamelt een aantal plaatselijke partners onder één dak. Geen dure lichteffecten, grote kermisattracties of tijdrovende podiumacts, maar een gezellig samenzijn met een gevarieerd, stijlvol en vooral heel leuk aanbod.

 

Inkom

De inkomhal zal dankzij plaatselijke kunstenaar Herwig Van Holsbeek én de kinderen van Affligem ook dit jaar een pareltje zijn.


Je kan om 15.00 uur genieten van de plechtige opening door onze eigen Belleman Jan Van Der Poorten. Het schepencollege zal aanwezig zijn om je te begroeten op het evenement.

 

Daarna is er opnieuw plaats voor een unieke blik op onze gemeente.
Affligem heeft een rijke geschiedenis, maar ook een boeiend heden. Beide worden door middel van honderden beelden voor jou tentoongesteld. Als je graag je eigen inbreng daarin terugvindt, kan je deelnemen aan de fotowedstrijd.

 

De Affligemse adviesraden vormen traditiegetrouw het Bruisend Affligemplein waar je kennis kan maken met hun werking. Jeugd, sport, senioren, bibliotheek, toerisme, economie,… alle troeven van de gemeente verzameld op één plek. Zorg zeker dat je ze allemaal gezien hebt, want bijna elke adviesraad heeft een kleine verrassing voor je in petto.

 

Animatie

Laat wat verderop je hart stelen door de animatie: het  “Levend Standbeeld”, De I-walk robot.

16.00 uur de Spikids - interactieve kindershow 

18.00 uur prijsuitreiking fotowedstrijd 

18.45 uur de Spikes “Gone Wild 2018” 

20.30 uur de Covrettes - modern/retro-partyband 

22.30 uur The Broken Bottle Big Band


Voor de kleinsten is er een apart kleuterdorp voorzien. Enkel kleuters toegelaten! Je vind ze in de soprthal, rechts van het podium. Er staan springkastelen en een race-piste. Deze standen worden gesloten om 19.00 uur. 

De iets oudere kinderen kunnen zich opnieuw uitleven op de draaimolens of lekkers halen bij Papy Danny. Wie van snelheid houdt, kan de "razors" uitproberen. Wie stil wil blijven zitten, laat zich shminken. De attracties voor hen worden pas gesloten om 20.00 uur. 

Ondertussen kan je als ouder genieten van een drankje in één van de ziteilanden.

 

De jeugd heeft een eigen hoekje met eigen attracties of lekker hangen met een zakje friet en een drankje. De activiteiten voor jongeren worden gesloten om 20.00 uur. Maar dan heeft gemeentebestuur nog een verrassing in petto!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 05 jun 2019
Jacky Delcour | 05 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 30 mei 2019
Jacky Delcour | 13 mei 2019

archief