Voortaan digitaal inschrijven in AFFLIGEMse scholen.

Voortaan digitaal inschrijven in AFFLIGEMse scholen.

Aanmeldingssysteem_waar_alle_basisscholen__1_a
 
2019-02-01_affligem_school
 

Het gemeentebestuur van Affligem diende een dossier in bij de Commissie voor Leerlingenrecht voor één centraal aanmeldingssysteem voor alle basisscholen in de gemeente. Schepen voor Onderwijs, Greet Van Holsbeeck: “Alle scholen en schoolbesturen hebben in collegialiteit een systeem uitgewerkt over de netten heen. Affligem kent trouwens al jaren een goed werkend scholenoverleg. Ouders kunnen voortaan via een website aangeven op welke school ze hun kinderen het liefst willen inschrijven en zullen niet langer moeten kamperen voor een plaatsje in hun school van voorkeur.”

 

Voor het schooljaar 2019 – 2020 kunnen ouders hun kind(eren) aanmelden op affligem.aanmelden.in. De website is nog in opmaak, maar zal tijdig online gezet worden.

Kinderen van broers/zussen en personeel hebben wettelijk voorrang, zij kunnen aanmelden vanaf 11 t.e.m. 24 februari 2019. Alle overige leerlingen kunnen aanmelden vanaf 11 maart t.e.m. 31 maart 2019.

Het gaat hier over alle kinderen die geboren zijn in 2017, kinderen die van school willen veranderen en kinderen die voor het eerst in een school in Affligem willen inschrijven. 

 

De snelheid waarmee dit aanmelden gebeurt, heeft geen invloed op de toekenning van plaatsen. 

Het aanmeldingssysteem hanteert twee criteria om vrije plaatsten toe te kennen. Eerst en vooral is er de voorkeur van ouders, gevolgd door de afstand van het domicilieadres tot de school in vogelvlucht. Tenslotte worden er ook een vast aantal plaatsen voorbehouden voor indicator leerlingen, om een sociale mix te bekomen op elke school. 

 

Het nieuwe systeem zal wachtrijen voor de schoolpoort vermijden, tegelijkertijd verhoogt het ook de kans op een plaats in de school van voorkeur.

 

Nadat je je kind online hebt aangemeld, moet je hem of haar nog steeds gaan inschrijven op school: pas dan is de inschrijving definitief. De inschrijvingsperiode start op 6 mei en eindigt op 24 mei 2019.

 

 

Op maandag 11 februari organiseert het gemeentebestuur samen met de directies van alle scholen een infoavond voor ouders over het nieuwe aanmeldingssysteem. Dit gaat van start om 20u in de Tistaertzaal. Graag op voorhand jouw aanwezigheid bevestigen via huisvanhetkind@affligem.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Paul Onselaere | 06 sep 2020
Jacky Delcour | 02 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Jacky Delcour | 05 aug 2020

archief