AFFLIGEM - Het eerste Zjollekesbeeld ging naar de hoogste bieder voor het bedrag van € 5300

AFFLIGEM - Het eerste Zjollekesbeeld ging naar de hoogste bieder voor het bedrag van € 5300

2019-05-18_zjollekesdag_in_teralfene__2_ab
 
2019-05-18_zjollekesdag_in_teralfene__21_ab
 
2019-05-18_zjollekesdag_in_teralfene__27_ab
 
2019-05-18_zjollekesdag_in_teralfene__34_ab
 
2019-05-18_zjollekesdag_in_teralfene__53_ab
 

De oproep tot verkoop werd met een geanimeerde creativiteit  ingeleid door de plaatselijke sjampetter en belleman, Jan van der Poorten en de oproep met hamerslag was een taak voor notaris Tim Herzeel, die met een kundige correctheid de verkoop realiseerde.   

 

Al snel bleek dat één van de opbieders in telefonisch contact stond met een opdrachtgever of geldschieter, wat ook later bleek. Zo stond Tom De Rouck in contact met zijn vader Werner  en samen realiseerden zij de aankoop voor hun moeder, Annemarie Rossignol, een geboren en getogen Teralfens Zjolleken. Hiermee bleef het eerste Zjolleken in Teralfene, niettegenstaande de mededingers uit alle hoeken van het Vlaamse land naar Teralfene waren afgezakt.

 

De ontwerper, Patrick Van Craenenbroeck is dezelfde avond nog het beeld ten huize van de koper gaan plaatsen, wat de verrassing compleet maakte. Er werd aan onze redactie beloofd dat we zeker nog eens konden langskomen, wat wij beloofden.

 

De organisatoren, dib21, de gazet van ie  en de toneelgroep Carpe Diem kunnen terugblikken op een geslaagde Zjollekesdag. De muzikale invulling door de Bissartgroep was een hoogtepunt en Patrick Cooman, alias Jan Cramer, draaide de meest legendarische en gekende Vlaamse liedjes vanaf de jaren ’70 tot heden. Alle Zjollekes werden begroet door de volkse Teralfense vrouwelijke burgermeester Kaatje Rossignol, die ook via loting aan 5 Zjollekes, een fles Zjollekesbier of de cava van hier, overhandigde. 

 

Frank van Alfene, die het publiek met een zichtbare blijheid toesprak, verduidelijkte dat deze Zjollekesdag, symbool staat voor vrouwendag. In België wordt de nationale vrouwendag sinds 2004 behandeld en tot heden is er geen akkoord tussen de landsdelen mogelijk. In Teralfene wordt daar niet op gewacht en zo benadrukken wij met het beeld van ‘de vrouw of het Zjolleken op de aardbol verheven, dat als de vrouw stopt, dan stopt de wereld, aldus een gedreven van Alfene. Noteer nu reeds in jullie agenda, 16 mei 2020 voor de tweede Zjollekesdag of voortaan op zaterdag van het derde weekend in de maand mei.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 01 dec 2019
Jacky Delcour | 28 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 okt 2019

archief