AFFLIGEM - Vier dagen kermis met Sinksen

AFFLIGEM - Vier dagen kermis met Sinksen

Sinksenkermis_jacky__002_a
 
2018-05-19_10e_patro_del_mundo__30_ab
 
2018-05-19_10e_patro_del_mundo__52_ab
 
2018-05-20__twaalfde_tractortreffen__43_ab
 
Aff
 
Aff
 

APERO AT THE LAKE 

Op vrijdag 7 juni nodigen wij je graag uit in de tuin van de patro voor de allereerste editie van ‘Apero at the Lake’, een sfeervol event om samen met collega’s, vrienden en familie Sinksenkermis feestelijk in te zetten! Om 17.00 uur gooien we onze apero-bar open voor bubbels, cocktails, foodtrucks en fingerfood. Terwijl je je vingers nog aan het aflikken bent speelt De Antwerpse band Nashville Bum vanaf 19.00 uur heerlijke country- en bluegrass-covers van o.a. Johnny Cash, Hank Williams, Ray Lamontagne. Om 21.00 uur kruipt DJ Dirk Gilis, huis-DJ van café Roskam te Brussel, achter de draaitafels voor een Sunsetdanceat the Lake en, nog tijdens die sunset, wordt de hele tuin en vijver sfeervol uitgelicht. Iedereen van harte welkom! ‘Apero at the Lake’ wordt georganiseerd door LochnesS, een Affligemse vriendengroep, die elkaar ooit vonden in en rond Café Den Bert. Nog dit: we hopen op veel zon, maar als die het laat afweten gaat ‘Apero at the Lake’ door in de Patro. Voor regelmatige updates: check ‘apero at the lake’ op facebook en social media! 

 

PATRO DEL MUNDO – 11DE EDITIE! 

Op zaterdag 8 juni organiseert de GROS Affligem opnieuw Patro del Mundo. Het wereldfeest is aan zijn 11de editie toe en we willen er opnieuw een feestelijk en onvergetelijk gebeuren van maken. Ook dit jaar zijn er van 14.00 tot 18.00 uur speciaal voor kinderen van 5 tot 12 jaar verschillende workshops en activiteiten: Circus “De Sven” is er weer (www. desven.be) en er is tevens een Afrikaans kapsalon. Lady Peepeling is er ook, zij zorgt met haar grime voor leuke kindersnoetjes (https://ladypeepeling.wordpress.com) en ze brengt opnieuw haar collega mee die zeer mooie hennatattoos creëert. Nieuw dit jaar is een voorstelling van het Gooiks reizend poppentheater, Theater Ja-Ja (http://www. theaterja-ja.be). Om 16.00 uur brengen ze het oude poppentheater tot leven met “De kast van de poppenkoning”. Daarnaast kan je weer knutselen, naar een film kijken of een boekje lezen in de leeshoek. Bovendien zijn al deze activiteiten GRATIS! Ook jongere kinderen en volwassenen zijn natuurlijk welkom. Op ons zomerterras kan je tot 21.00 uur genieten van Zuiderse smaken (hapjes en drank) en luisteren naar de zuiderse klanken van Trio Bolingo, Drumul en O Bain Marie. Hopelijk staat 8 juni al in de agenda. We heten je in elk geval hartelijk welkom! Breng gerust je vrienden, familie en buren mee naar de tuin van De Patro in Hekelgem. Verdere info vind je op patrodelmundo.blogspot.be en op Facebook. 

 

WANDELCLUB DE PAJOTTEN 

Op sinksenzondag kan je deelnemen aan de sinksenwandeltocht over een afstand van 4, 8, 12, 16, 20 of 30 km (vrij te kiezen). De wandeling van 4 en 8 kilometer is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Inschrijven kan in de cultuurzaal Sanderus vanaf 7.00 uur tot 15.00 uur. Deelname kost 1,10 euro voor federatieleden en 1,50 euro voor niet-leden (verzekering inbegrepen). Meer info vind je via www.wandelclubdepajotten.

 

TRACTORTREFFEN Vzw Sinksen Herleeft organiseert haar 13de tractortreffen in het mooie Pajottenland en dit op zondag 9 juni. Het is een bepijlde rondrit met VRIJ VERTREK tussen 11 en 12.30 uur. Inschrijven kan vanaf 10.30 uur aan  de Patro -  Fosselstraat. De rondrit is een 60 tal km. en via 2 tussenstops (Hof ter Rassel – Relegem, en Melkveebedrijf De Koker – Baardegem) is de aankomst terug aan de Patro voorzien rond 17.30 uur. Info en inschrijving  via www.tractortreffen.be.

 

KONINKLIJKE FANFARE “DE KATHOLIEKE GILDE” HEKELGEM 

De Koninklijke Fanfare de Katholieke Gilde uit Hekelgem organiseert op zondag 9 juni in het sinksenweekend haar jaarlijkse Verbroederingsfestival. Vanaf 14u.30 zijn er optredens van respectievelijk de Koninklijke harmonie uit Moorsel, de fanfare De Verbroedering uit Borchtlombeek, de Koninklijke Harmonie uit Erembodegem en de Koninklijke Fanfare uit Teralfene. Plaats van afspraak is de Patrotuin. Kom genieten van een gezellige namiddag met een natje en een droogje! Na de optredens van de fanfares en de aankomst van de tractors kan iedereen ook de beentjes strekken. Vanaf 21 uur start de DJ aan de SINKSENFUIF, met muziek voor jong en oud!

 

SINXEN @ THE PATRO 

Op Sinksenmaandag is er de traditionele 2de Sinksenkermisdag. Vanaf 11u00 kan je genieten van muzikale animatie in de patrotuin. In en rond de patro kan je terecht voor een pannenkoek en een heerlijk Affligembier en kan je in gezellige sfeer herinneringen aan vroeger ophalen. Tevens is er kinderanimatie en kan je ‘croque uit het vuistje’ bekomen.

 

ROMMELMARKT EN RODE KRUISCAFÉ 

Op sinksenmaandag nodigen we uit voor het Rode Kruiscafé, deze gaat door in jeugdhuis Avilo! Van 8 tot 18 uur kan je op ons terras of gezellig binnen genieten van een drankje. Hierbij wordt tevens een Sinksen Rommelmarkt georganiseerd door Frituur tgenieterken en Rode-Kruis Affligem-Liedekerke. Deze heeft plaats in de Kerkstraat en Fosselstraat te Affligem van 11 tot 16 uur. Heb je veel om te verkopen? Schrijf je dan vanaf nu in via mail: sinksenrommelmarkt@hotmail.com of bij frituur tgenieterken 5 meter kost €5, in ruil voor 2 consumpties in het Rode Kruiscafé!

Op het kerkplein en aan de Patro staan verschillende attracties en eetkramen: onder andere autoscooter, lunapark, crazy dance, visspel, schietkraam, oliebollen, frietjes, …

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 01 dec 2019
Jacky Delcour | 28 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 okt 2019

archief