AFFLIGEM - 2de Memorial Leo De Ryck en 10e Affligemloop

AFFLIGEM - 2de Memorial Leo De Ryck en 10e Affligemloop

Affligem_loop_8_juni__2_a
 

In maart 2018 overleed de voorzitter en stichter van de Affligemse Recreatiesporters. Dit betekende een groot menselijk verlies voor onze vereniging.

 

Leo had een grote passie voor sport en recreatie. Hij was zelf een gedreven loper. Wanneer dat fysiek niet meer ging werd wandelen het alternatief.

 

Reeds in 2004 startte hij met de Free To Run, nog lang voor dat het Start-to-Run-concept in Vlaanderen het levenslicht zag.

 

Leo leerde zijn volk bewegen, net zoals Hendrik Conscience zijn volk leerde lezen. Leo verwoorde dat lopen een basisrecht was voor iedereen. Tot op heden betalen de leden van de Affligemse Recreatiesport nog steeds geen lidgeld.

 

Vanuit de Affligemse Recreatiesport groeide het verlangen om onze LEO, een zeer groot MENS, blijven te eren en te gedenken.

 

Bij de vorige AFFLIGEMLOOP werd dan ook de 1ste Memorial Leo De Ryck in het leven geroepen. 

 

Dit houdt concreet in dat er aan de 1ste Man en 1ste Vrouw op de langste afstand en woonachtig in de gemeente AFFLIGEM een specifieke beker / prijs zal uitgereikt worden.

 

Dit moet dan ook menig Affligemenaar zeker bewegen om op zaterdag 8 juni 2019 te verschijnen aan de start van deze prachtige loop.

 

Deze loop omvat een kidsloop van 600 meter (start om 14:00 – 6 - 9 jaar) en 1200 meter(start om 14u20  - 9 – 12 jaar). Voor volwassenen is er respectievelijk een afstand van 5,3 km, 10, 6 km en 10 miles (start om 15:00).

 

Kostprijs 2 EUR voor de kinderen en 8 EUR per volwassene. Voor elke deelnemer is er een aandenken. Er is ook een tombola voor de aanwezige deelnemers.

 

Voor meer info www.a.r.s-eu.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 01 dec 2019
Jacky Delcour | 28 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 okt 2019

archief