AFFLIGEM / TERNAT - Mobiele werf E40 richting Oostende

AFFLIGEM / TERNAT - Mobiele werf E40 richting Oostende

Ledlamp

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf dinsdagavond 11 juni (21u.) energiezuinige LED-verlichting plaatsen op de middenberm van de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem. Een mobiele werf werkt een 20-tal nachten tussen 21u. en  6u. op de linkerrijstrook richting Oostende. Daardoor is er ook beperkte hinder. Met deze 12 kilometer aan zuinige LED-verlichting wil Wegen en Verkeer ook actief bijdragen tot de klimaatdoelstellingen door de uitstoot van CO2 te verminderen. Sinds 2017 wordt er daarom ook stap voor stap overgeschakeld naar een duurzame, energiezuinige wegverlichting. Dat bespaart Vlaanderen maar liefst aan 40 ton CO2 uitstoot per jaar. Bij het begin van de zomer, rond 5 juli is er dan 12 kilometer aan nieuwe LED-verlichting in werking gesteld.

 

12 kilometer aan zuinige verlichting

In 2017 werd beslist om enkel nog LED-verlichting te voorzien op alle gewestwegen en autosnelwegen in Vlaanderen. Deze verlichting is energiezuiniger, helderder en ze heeft een langere levensduur dan de huidige natriumlampen (SOX). De vervanging van de bestaande verlichting gebeurt stapsgewijs. In juni 2019 zal Wegen en Verkeer de verlichting op de middenberm van de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem vervangen. In totaal wordt ongeveer 12 kilometer aan nieuwe verlichting geïnstalleerd.

 

Beperkte hinder voor het verkeer

Het vervangen van de verlichting gebeurt ’s nachts om de hinder voor het verkeer op de E40 te beperken. Wegen en Verkeer zal met een mobiele werf werken op de linkerrijstrook richting Oostende. De werken duren in totaal ongeveer 20 nachten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 01 dec 2019
Jacky Delcour | 28 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 okt 2019

archief