AFFLIGEM – "Stap in de Muziek" met Rockband training day

AFFLIGEM – "Stap in de Muziek" met Rockband training day

Stap_in_muziek_in_affligem__1_a
 
Stap_in_muziek_in_affligem__005_
 

Muziek verenigt mensen. Zonder onderscheid van rang stand of leeftijd. Het biedt jongeren een perspectief en een houvast.

 

Wat is Rockschool 

Rockschool is een jonge dynamische school hartje Aalst. Sinds 1997 bieden wij muziekopleidingen aan voor jongeren en jongvolwassenen. Sinds 2011 onder de vorm van een vzw. Van het leslokaal naar het podium is een slogan die we heel letterlijk nemen. 

 

Stap in Muziek 

Met dit project willen we de financiële drempel voor het volgen van een muziekopleiding wegnemen. We doen dat met behulp van privé sponsors en gesponsorde wandeltochten. Om een beter zicht te krijgen op de financiële noden van de deelnemers werken we samen met lokale organisaties voor armoedebestrijding.

 

Hoe werkt het 

Naargelang het instrument, niveau en interesse van de deelnemers vormen we ensembles : je eigen persoonlijke rockband.

 

In eerste instantie leer je een repertoire aan tijdloze klassiekers. Het accent ligt niet op individuele vaardigheden maar op groepsdynamiek: samenspelen is samenwerken. Om dat te bevorderen krijgt elk ensemble opdrachten: bedenk een naam en logo, maak groepsfoto’s, schrijf een eigen nummer… Tijdens de hele duur van het project worden de ensembles intensief begeleid door een team van vier ervaren coaches.

 

Aan het eind van het project sluiten we af met een knallend optreden van studenten en leraars.

 

Is dat wel iets voor mij 

Je hoeft geen virtuoos te zijn om deel te nemen maar enige muzikale voorkennis is wenselijk. Je beschikt bij voorkeur over een eigen instrument en staat te popelen om 3 volle dagen de pannen van het dak te rocken. 

 

Wat zijn de voorwaarden

 Iedereen is welkom Voor het geven van een financiële compensatie richten we ons op Affligemse jongeren tussen 12 en 18 jaar. Anderen betalen een projectkost van € 155.Inschrijven kan op https://www.rockschool.be/stap-in-muziek.

Meer projectinfo op 0468/11 82 04 ( Steven Librecht)

 

Praktisch

De lessen lopen van 22 tot 24 augustus telkens van 10 tot 18u00. Een toonmoment is voorzien op Teralfene kermis op 30 augustus vanaf 20u00.

 

Tot slot

Om dit alles logistiek te kunnen bolwerken gaat onze dank uit naar Basisschool GO! en de gemeente Affligem.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 26 mei 2020

archief