AFFLIGEM -’t Leeuwen hart rockt kermis Teralfene open

AFFLIGEM -’t Leeuwen hart rockt kermis Teralfene open

2019-08-30_kermis_teralfene___13_ab
 
Kermis_teralfene_2019
 

Thema dit jaar is ‘Wee het oude en jonge gebeente uit de gemeente’.

’t Leeuwenhart geeft al vele jaren de kans aan plaatselijk jong rocktalent. Dit jaar bieden zij aan een 25-tal tieners uit de gemeente letterlijk en figuurlijk een podium om hun talenten te tonen. Het jonge Affligemse rockgeweld volgde een rockcursus gegeven door de zeer bekwame muzikanten van Rockschool Aalst. Een zestal bands tonen live hun skills en looks on stage!

 

Om 22.00 uur volgt er een zodanige vverrassingsact dat zelfs ’t Leeuwenhart versteld zal staan.

 

Om 24.00 uur serveren we Dobbel B Coverband. Vlaams met ballen. Van AC/DC tot Will Tura in rocktenue. Dobbel B Coverband is een nevenproject van Affligemnaar Frank-aka de wereldberoemde bassist van De Scheve Noot.

 

Om 02.00 uur exact sluiten we af. De omkaderingsmuziek wordt samen gesteld door ‘t Leeuwenhart zelve. Ridder Johan en l’Autre fils de l’Autre Maurice kennen hun stiel. De optredens vinden plaats aan de scoutslokalen van Ter Alwina. Ingang Driesstraat. iedereen welkom vanaf 19.30 uur. Wees vierkant.

 

Zaterdag 31 augustus

 

Heemkundige Kring Belledaal – ’t Verhuil van den Duil

vanaf 14.00 uur aan de kerk Wandelvoordracht in samenwerking met Gidsen Affligem. De Heemkundige Kring organiseert voor het eerst een ‘wandelvoordracht’, een combinatie van een korte thematische dorpswandeling met bijhorende historische uitleg. Voor de eerste editie pakken we uit met ‘het verhaal van Den Daal’, een wandeling op de Daalstraat vertrekkende van de Sint-Janskerk naar ’t Rieselken, aan de voet van de Schettenberg, en terug. Aan de hand van tekst en foto’s zullen onze ‘dorpsgidsen’ jullie graag op bepaalde punten info meegeven over feiten, plaatsen en personen die het verhaal van Den Daal kleuren. Gratis deelname – inschrijven verplicht via info@belledaal.be.

 

GO! Basisschool De Regenboog

vanaf 14.30 uur open poort met tal van lekkernijen Retro fototentoonstelling Teralfene van 15.00 tot 19.00 uur aan de pastorie Kinderanimatie van Zot van Teralfene vanaf 15.00 uur springkasteel en junior sjakosjenworp Gezinsbond Teralfene – Speelgoedmarkt Traditiegetrouw organiseert de Gezinsbond Teralfene tijdens kermis Teralfene een speelgoedmarkt vóór en dóór kinderen. Heb je nog speelgoed waarmee je niet meer speelt? Ben je er misschien zelf al te groot voor geworden of ligt het al een tijd ergens in een hoekje? Je kan het op speelgoedbeurs ruilen of voor een prijsje van de hand doen en zelf ander speelgoed aankopen. Eén voorwaarde: het is geen rommelbeurs! Alle speelgoed moet nog goed in orde én volledig zijn! De speelgoedmarkt gaat door op zaterdag 31 augustus.

 

van 15.00 tot 17.00 uur in de Driesstraat die voor de gelegenheid verkeersvrij is. Inschrijven kan al vooraf, op www.gezinsbond.be/teralfene of door een mailtje te sturen naar gezinsbond.teralfene@gmail.com vermeld zeker je naam, e.v.t. Gezinsbond lidnummer en adres. Als deelnemer betaal je 1 euro als je gezin lid is van de Gezinsbond, 2 euro voor niet-leden. Jullie brengen zelf een tapijt, zeildoek of schraagjes mee om je waren uit te stallen.

 

Scouts Ter Alwina gaat “Pintelieren bij de Ieren. Na zowat de hele wereld te hebben afgereisd, strijkt de jaarlijkse scouts BBQ ditmaal neer bij de Ieren. We weten allemaal dat de Ieren, net zoals de Teralfenaren, er qua feesten een lap kunnen op geven. Deze combinatie staat dan ook weer opnieuw garant voor een spetterend feest, met een geweldige muzikale ambiance en heel wat lekkers op de BBQ en aan de tap. Beleef de Teralfense versie van Sint-Patricks Day. De Ieren zullen er zeker van kunnen leren. Op ons menu staat dan ook weer het traditioneel, maar gevarieerd aanbod: Aperitieven aan onze cocktailbar Vanaf 14.30 uur kan je bij onze unieke cocktailbar ontdekken dat er naast Whiskey, Irish Coffee en Guinness er nog wat anders te proeven valt. Ons cocktail-team verrast jullie o.a. met hun eigen Ierse mix van gin, vodka of rum.

 

Zondag 1 september

Retro fototentoonstelling Teralfene van 15.00 tot 19.00 uur aan de pastorie                                  Fanfare Sint-Cecilia – Zotsfeesten 2019: De Zotskap in een nieuw kleedje van 14.00 tot 23.00 uur Traditiegetrouw wordt de “Zotskap” verkocht op kermis Teralfene. 20 jaar lang kreeg de koper van de zotskap een gepersonaliseerd zotskap beeldje in keramiek van de hand van onze artistieke dorpsgenoot, Patrick Van Craenenbroeck. Daarna volgde een serie zotskapbeelden in brons. In samenspraak met de kunstenaar opteerden we voor een serie van 10 om de waarde van de bronzen beelden te vrijwaren. De 10de bronzen zotskap werd in 2018 verkocht. In 2019 gaan we opnieuw voor keramiek. Onze zotskap zal dansend, liggend, springend, hurkend, zingend,... worden uitgebeeld. Iedere koper kan, in samenspraak met Patrick, zijn creativiteit de vrije loop laten en zijn ideeën verwerkt zien in ZIJN ZOTSKAP De “maestro” Patrick Van Craenenbroeck tekende bovenstaande schetsen. Tijdens de kermis vertelt hij er meer over.

 

Maandag 2 september

Dauwstappers, kaartclub Onder Ons, Tegen 17.30 uur zit de Ierse vlam in onze scouts BBQ en vanaf dan kan je genieten Spaarkas Centrum van een ruime mix aan lekkere gerechten. Of je nu een brochette, worst, spek, pens of liever toch een vegetarische schotel wil, er is voor elk wat wils. Alles Barbecue vanaf 11.30 uur en gerrebolling met een perfecte Ierse tint gekruid. En uiteraard zou Pintelieren bij de Ieren niet vanaf 14.00 uur aan café De Boereschuur pintelieren zijn als je niet zou kunnen genieten van een lekkere Irish coffee à la met discobar – dj De Toren Soundsystem.

 

Ter Alwina of, wie weet, een echte Guinness. Zot van Teralfene Spetterende LIVE optredens Sjakosjenworp vanop het balkon van café AlfieBand – 18.30 uur De Boereschuur met tal van mooie prijzen De jeugdfanfare Teralfene voorziet speciaal voor deze Ierse feestavond een vanaf 20.30 uur. Met aangepast muzikaal programma waarbij de Ierse fiddle vervangen wordt door de tonen van de klarinet, fluit,… en alles wat de fanfare rijk is. Karmasuits – 20.00 uur Karma Suits brengt zonder kopzorgen alle dansbare hits van nu en iets terug, en blaast deze recht in je botten. Nu ook op ons scoutspodium. Deadly Serious – 22.00 uur Al meer dan 25 jaar brengt Deadly Serious een cocktail van rock, pop, disco, dance,... overgoten met een heerlijke saus van medley’s. Ideaal dus om helemaal uit je dak te gaan. DJ Musa – 24.00 uur Van achter de draaitafel vuurt dj Musa de juiste sounds & beats af om dit Iers feest volledig te laten losbarsten. Doorlopend kermisattracties.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 26 mei 2020

archief