AFFLIGEM - Rock Teralfene de fijnste afsluiter van het festivalseizoen

C21

AFFLIGEM - Rock Teralfene de fijnste afsluiter van het festivalseizoen

2019-09-28___rock_teralfene__8_ab
 
09-28_rock_teralfene
 
Rt2019-a5-flyer__1_-2__002__jd
 

Heeft dit jaar plaats op zaterdag 28 september. En traditiegetrouw serveren e opnieuw heel wat lekkers uit de streek!

 

Sinds enkele jaren maakt Rock Teralfene in de namiddag ruimte voor de jonge pagadders om zich uit te leven. Ons kinderfeest start om 14 uur, met allerlei animatie, springkastelen, kindergrime… Trekpleister dit jaar zijn de vrije initiaties circustechnieken voor kinderen vanaf 4 jaar. 

 

Vanaf 14 uur tot 17 uur staan op ons terrein diabolo's, balletjes, kegels, flowersticks, ringen, lasso's, pedalo's, eenwielers... uitnodigend uitgestald. Iedereen vanaf 4 jaar kan vrij kiezen wat hij of zij wil proberen. De begeleiders van Circodans staan klaar om te helpen, uitleg te geven, nieuwe trukjes te tonen en die ook aan te leren! 

 

Onze engeltjes krijgen dus geen tijd om zich te vervelen, terwijl ouders en grootouders zien dat het goed is.

 

In aanloop naar het jonge geweld brengen Les Poulains Flandriens van 17 tot 18 uur covers van Belgische nummers uit onze rijke en diverse muziekgeschiedenis. Afhankelijk van de song gebruiken ze een combinatie van akoestische gitaren, basgitaar, 12-string en ukelele. Vaak met een twist of in een eigen versie, maar steeds zeer herkenbaar. Belpop op zijn best! 

 

Vanaf 18.30 uur vliegen we erin met Jerk Beefy, een punkrockband met een overdosis aan ADHD. Deze jonge band schotelt ons eigen nummers én covers voor uit de periode waarin hanenkammen en nekmatjes nog niet zo fout waren. Met invloeden van o.a. Blink 182, Green Day, Sum 41, The Offspring kunnen jullie dus rekenen op een hoop energie!

 

Melting Mallows was dit jaar nog finalist van De Nieuwe Lichting, de talentenjacht van Studio Brussel. De groepsnaam ontsproot aan hun fantasie na het zien van een advertentie voor marshmallows. Zo simpel kan dat soms zijn. Ze omschrijven hun muziek als “melting pop/rock”. Als je je daar geen beeld kan bij vormen, kan je best eens luisteren naar hun single ‘Nowhere’. 

 

Rock Teralfene goes international, want met Bony Macaroni halen we jong talent uit Amsterdam naar Teralfene. Volgens de Nederlandse rockcritici staat deze vierkoppige rockband grote dingen te wachten. De gelijknamige debuut-ep van Bony Macaroni kwam begin 2019 uit en kenmerkt zich door humoristische teksten en catchy gitaarmelodieën. Hun recentste release van eind juni 2019, ‘Atlas Fugged’, haalde op 1 maand tijd meer dan 10.000 streams en klinkt veelbelovend. 

 

Headliner IC/TC heeft maar één doel: de best mogelijke tribute zijn aan het legendarische AC/DC.

Ze hebben een van de beste Angus Young en Brian Johnson sound- en look-alikes en gaan net een stapje verder voor de authentieke AC/DC ervaring, met dezelfde gitaren, amps en kleding als de originele band. Door de jaren heen hebben ze hun uitstekende live-reputatie reeds kunnen verzilveren op talloze podia en festivals in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië. 

 

Afsluiter Alternative Nation brengt ons “the grunge 90’s in 90 minutes”! De band is genoemd naar het gelijknamige muziekprogramma dat van 1992 tot 1997 uitgezonden werd op MTV en brengt een ode aan het alternatieve genre van de jaren '90. Denk aan de ruige gitaren van Soundgarden, de stem van Eddie Vedder, de baslijnen van The Pixies... Als extra troef heeft de groep zanger Tom De Man in de rangen. De leraar uit Aalst is ondertussen een halve beroemdheid nadat hij de winnaar werd van 'The Voice van Vlaanderen 2014'. Dat de stem van De Man garant staat voor kwaliteit, weet iedereen sinds hij met zijn versie van ‘Karma Police’ van Radiohead moeiteloos door de blind auditions raakte. 

 

Ook dit jaar hoef je geen tickets te bestellen. Je bent van harte welkom op het kerkplein van Teralfene voor ons gratis festival. Hoe we dat voor mekaar krijgen? Dankzij de steun van onze sponsors, het gemeentebestuur, de scouts, Zot van Teralfene en talrijke vrijwilligers. Daarnemen we ons hoedje voor af. Uit dankbaarheid. 

 

Praktisch

- Zaterdag 28 september 2019 vanaf 14 uur

- Op het verkeersvrije kerkplein van Teralfene 

- Gratis inkom

 

Meer weten?   Check www.rockteralfene.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief