AFFLIGEM - Toneelgroep Prutske brengt ‘Bendeke Troep’

C21

AFFLIGEM - Toneelgroep Prutske brengt ‘Bendeke Troep’

Bendeke_troep_-_foto_pers__002_
 

Toneelgroep Prutske uit Affligem scheert de laatste jaren hoge toppen met telkens zo’n 2000 toeschouwers voor hun voorstellingen in november. 

 

In november 1991 speelde de groep in de Patro het stuk “Bendeke Troep” van Paul Vanbossuyt. Het was een geweldig succes en één van de beste stukken ooit. 28 jaar later herneemt de groep dit fantastische theaterstuk maar in de 2.0-versie in een eigentijdse regie van Stijn De Wolf. 

 

Ze vertellen u het verhaal van de bewoners van een stort. Pie is een afgeschreven zakkenroller die naast het stort van de gemeente woont - Pimpel, zijn vrouw, vult haar dagen met het controleren van wat anderen weggooien - Beatris, hun oudste dochter, wordt slonzig - Kokodril, haar man en tevens politieman, heeft een wankele positie - Marjet, de tweede dochter, zoekt het op de hoek van de straat - Briegel, haar pooier, droomt van een volwaardig gangsterbestaan - Mandolina, de jongste dochter, wil kost wat kost dansen - Geronimo weet niet goed wat hij wil maar meneer Druifluis heeft het altijd al geweten: jonge dames ronselen die bereid zijn om in zijn ‘theaters’ op te treden.

 

Tenslotte is de hele troep één grote bende komedianten...

Om te ontsnappen aan hun vastgeroeste bestaan besluit de bende toneel te spelen, met alle gevolgen van dien. Zonder show, zonder geld, zonder talent en zonder inzicht besluiten ze een bank te overvallen... En vanaf dan staat de familie op instorten.

 

“Bendeke Troep” staat garant voor een avondje echt volks theater dat een deel van het publiek zal laten glimlachen en een ander deel schateren. Maar niemand zal er onberoerd bij blijven…

 

Opvoeringen in de Cultuurzaal te Affligem op 8, 9, 10, 11, 14, 15 en 16 november 2019 (telkens om 20u30, zondag 10 nov. om 15u). Meer info via www.toneelgroep-prutske.be.

 

U kan vrijkaarten winnen voor de voorstelling van maandag 11 of donderdag 14 november. De eerste vijf personen die [NAAM PUBLICATIE] mailen naar reservaties@toneelgroep-prutske.be winnen elk twee vrijkaarten. Veel succes!

 

ACTEURS

Sylv Van molle, Jo Callebaut, Jelle Stassijns, Fran D'hooghe, Klaas Toelen, Leen Pauwels, Nick Callebaut, Fran Platteau en Gunnar Arijs

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief