AFFLIGEM - Modelspoorclub Het Locje viert zilveren jubileum in mineur

AFFLIGEM - Modelspoorclub Het Locje viert zilveren jubileum in mineur

2019-11-16_miniatuurtreintjes_in_vzw_wzc_olv__6_a
 
2019-11-16_miniatuurtreintjes_in_vzw_wzc_olv__8_a
 

Modelspoorclub Het Locje viert dit najaar zijn 25ste verjaardag. 


De club werd immers op 05 oktober 1995 in Dilbeek opgericht. 


Na de start in het Gemeentehuis van Schepdaal, met drie leden, groeide de club uit tot een gezellige vereniging met een twintigtal leden.


In de loop der jaren nam Het Locje deel aan internationale tentoonstellingen.  Hoog op het palmares staat de deelname aan Intermodelbau, de grootste vijfdaagse beurs van Duitsland,  en zeker de derde  prijs voor de mooiste treinbaan op de tentoonstelling van Chatelrault in Frankrijk.

 

De vereniging is momenteel nog gevestigd in Borchtlombeek.  Het clublocaal krijgt echter binnenkort een nieuwe bestemming zodat Het Locje dringend op zoek moet naar een nieuw locaal. Dat is geen evidentie, want het Locje heeft een modelbaan die permanent opgesteld staat. De deadline ligt op eind september 2020.


Daarom ziet het er naar uit dat de 25ste verjaardag eentje in mineur zal worden. Op zeer korte termijn en als tijdelijke oplossing moet de club uitkijken naar een opslagruimte van ongeveer 20 m² om  al de  modules en ander materiaal op te slaan.  Maar zonder clublokaal kan een modeltreinvereniging niet overleven. 


Het bestuur van de vereniging doet een dringende oproep.  Is er iemand die, mits een bescheiden vergoeding, een droog lokaal ter beschikking kan stellen van minstens 100 m²?  Noodzakelijk is een uitrusting met elektriciteit en water, aangevuld met sanitair. De club geeft er de voorkeur aan om  zijn hobby te blijven beoefenen in de regio van het Pajottenland. Wie een hart voor modeltreintjes heeft, wordt verzocht contact op te nemen met Jan Boen op nummer  0473 93 31 90. Of via e-mail: info@hetlocje.org.

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Paul Onselaere | 06 sep 2020
Jacky Delcour | 02 sep 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Jacky Delcour | 05 aug 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief