AFFLIGEM - Eerste troostplek

AFFLIGEM - Eerste troostplek

2020-10-19_ferm_hekelgem_en_ferm_teralfene__1_ab
 
2020-10-19_ferm_hekelgem_en_ferm_teralfene__4_
 
2020-10-19_ferm_hekelgem_en_ferm_teralfene__5_ab-01
 

Ferm Hekelgem en Ferm Teralfene en Land Van Troost zorgen voor de allereerste troostplek in onze gemeente Affligem een unieke belevings- en troostplaats.

 

Bij KVLV en nu bij Ferm stond en staat verbondenheid op de eerste plaats. Samen willen we meerwaarde geven aan het leven. We willen een positief ingesteld netwerk zijn dat een verschil kan maken. Een netwerk dat nooit ver weg is, dat verbindt, steunt en inspireert. Vaak is dat door samen leuke dingen te doen, maar ook door ons samen door moeilijke momenten te slaan. Waar we op elkaar kunnen rekenen en er voor elkaar zijn. Zeker tijdens de laatste maanden is het voor veel mensen niet gemakkelijk geweest. 

 

In deze bijzondere periode, met afstandsregels en beperkingen op de bewegingsvrijheid, moeten we heel wat missen: familie en vrienden, hobby's, gezellig samenzijn, een knuffel … We moeten verlies verwerken of afscheid nemen van een geliefde persoon.

 

Troost is meer dan ooit belangrijk, maar troost krijgen en troost geven is zo anders dan voorheen. Het gewone leven is door het coronavirus ontwricht en bepaalde gebruiken en rituelen zijn nu niet mogelijk. Veel mensen hebben het bijzonder moeilijk om met deze situatie om te gaan. Ferm wil dit niet zomaar laten gebeuren. 

 

Dankzij Marlon werd er in haar privé tuin een troostplek gecreëerd,, dicht bij de natuur en toegankelijk voor iedereen. Een plek die stilte biedt, maar ook de kans tot ontmoeting biedt. Een plek die uitnodigt om er een troostplek van te maken. Een plek om het verdriet een plek te geven.

 

Wie plant is met de toekomst bezig, zelfs op momenten dat,  dat uiterst moeilijk voelt. Laten we dan nu onze eerste bloembollen planten . Uit de veerkracht van die kleine bloembollen halen we troost en nieuwe energie. We zijn blij dat we dit hier kunnen realiseren. Want dat is waar Ferm voor staat : ‘samen meerwaarde geven aan het leven’

 

Openingsuren : april-septmber woe/ do/za/zo van 14.00 u  - 19.00 u

oktober – maart wo – do – za – zo van 13.00 u – 17.00 u

 

Afspraken en info :info@landvantroost.be 

 

Hauwijkstraat 28 1790 Affligem  0476/27 31 01 www.landvantroost.be

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief