TERNAT/Affligem/Liedekerke/Roosdaal - N-VA politieraadsleden onthouden zich van stemming over nieuw politiehuis

TERNAT/Affligem/Liedekerke/Roosdaal - N-VA politieraadsleden onthouden zich van stemming over nieuw politiehuis

Politieraad_29102020
De politieraad kan bekeken worden op youtube.
 

Tijdens de voorbije politieraad, die digitaal plaatsvond en kan bekeken worden op youtube  https://www.youtube.com/watch?v=1qAH15n-RWM&feature=youtu.be boog de raad zich over de beslissing om een studiebureau aan te stellen voor de bouw van een nieuw politiehuis voor de politiezone TARL. 

De N-VA-fracties van de 4 deelnemende gemeenten onthielden zich op het voorliggende voorstel en wel om volgende redenen.   

1.      Eind 2019 krijgen zij de boodschap dat de politiezone TARL aan de 4 deelnemende gemeenten 744 000 euro zal terugbetalen.  Dit wordt uitgelegd als zijnde een te veel in kas dat mag terugvloeien naar de 4 deelnemende gemeenten. Op dat ogenblik kreeg de raad niet te horen dat de bouw van een nieuw politiehuis zich opdrong en al evenmin dat het geld broodnodig zou zijn om de bouw van het nieuwe politiehuis te financieren.

  1. Op de politieraad van half oktober krijgen zij van de korpschef een met foto’s geïllustreerde uiteenzetting die het huidige (schrijnende) plaatsgebrek van de verschillende diensten aantoont. De N-VA-fracties zijn absoluut voorstander van een nieuw gebouw met betere huisvesting.  Toch vinden wij dat de korpschef, onder druk van het politiecollege, de plannen  te veel heeft moeten terugschroeven. Daardoor dreigt het gebouw, op middellange termijn, onvoldoende capaciteit te hebben om het korps te huisvesten.   

 

  1. In de studieopdracht, die nu wordt uitgeschreven, wordt een maximumbedrag vermeld dat nog eens 600 000 euro lager ligt dan de reeds teruggeschroefde plannen. Volgens de meerderheid gaat het hier om een vormfout maar toch weigert ze het bedrag aan te passen in de opdracht.

 

  1. Niettegenstaande in alle verkiezingsprogramma’s veiligheid primeerde, blijft de meerderheid er bij dat het eerder teruggestorte bedrag niet kan terugvloeien naar de politiezone om het politiegebouw (gedeeltelijk) te helpen financieren. Gevolg daarvan is dat er flink moet bespaard worden op de personeelskost en dat ondanks het nog niet volledig ingevulde personeelskader.  N-VA vreest dat daardoor de basisdienstverlening in het gedrang kan komen.  

 

  1. Op voorstel van de N-VA werd er wel ingestemd om aan het studiebureau te laten berekenen wat de meerprijs zou zijn als in de ruwbouw de nodige voorzieningen worden getroffen om in de toekomst, met een relatief lage investering, een extra bouwlaag toe te voegen.

 

N-VA is er van overtuigd dat er beter nu, en zeker met het oog op de lange termijn, grondig wordt geïnvesteerd. Ons korps verdient de nodige middelen en werkruimte zodat zij onze bewoners op een optimale manier kunnen verder helpen.  Wij volgen dit dossier met de nodige aandacht verder op.  

Namens de politieraadsleden 

Guy Uyttersprot (N-VA  Affligem) 

Riet Stockmans en Piet Van den Borre (N-VA Liedekerke) 

Linda Van Huylenbroek  en Annick Borloo (N-VA Roosdaal) 

Kristof De Leeuw (N-VA Ternat) 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 19 okt 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief