AFFLIGEM - Erop of eronder voor jeugdhuis Avilo

C21

AFFLIGEM - Erop of eronder voor jeugdhuis Avilo

Editiepajot_stijn_stassijns_foto_re
Schepen Stijn Stassijns. - Foto Steven Walravens.

Twintig mei is een beetje D-day voor jeugdhuis Avilo. Ofwel kent het jeugdhuis een nieuwe start, ofwel valt na 14 jaar het doek voor ‘den Avilo’.

Zoals elk jeugdhuis kende Avilo hoogtes en laagtes. De laatste maanden was het jeugdhuis gesloten omwille van elektriciteitswerken. De maanden voordien was de werking al niet bepaald een toonbeeld van continuïteit. Nu stelt het gemeentebestuur de jeugd van Affligem voor de keuze: de handen uit de mouwen steken en een nieuwe werking op poten zetten of niets doen. In dat laatste geval krijgt het cafégedeelte een andere bestemming.

Eén en ander is het gevolg van de beheersovereenkomst die de gemeente met het jeugdhuis zal afsluiten. Schepen van jeugd Stijn Stassijns (Visie): “We hebben van de elektriciteitswerken gebruik gemaakt om een aantal afspraken te maken met de overgebleven leden van het jeugdhuis. Het jeugdhuis krijgt geen blanco cheque meer: minstens 25 jongeren moeten een verklaring ondertekenen waarin ze hun engagement voor het jeugdhuis bevestigen.”

 In de beheersovereenkomst staat eveneens dat ze het gebouw moeten proper houden, dat ze zelf opdraaien voor het verbruik van water, gas en elektriciteit en dat ze tweemaal per jaar hun boekhouding laten controleren daar de gemeentelijke financiële dienst. Bovendien zal er op gezette tijdstippen een overleg met de buurtbewoners en het gemeentebestuur zijn.

“Persoonlijk en als één van de oprichters van Avilo heb ik er goede hoop op dat het jeugdhuis doorgaat”, vervolgt Stijn Stassijns. “Met de beheersovereenkomst creëren we het noodzakelijk maatschappelijk draagvlak. We zullen als gemeente systematisch het gebouw en de financiën controleren en jaarlijks vernieuwen we de beheersovereenkomst. We zullen zelf ook inspanningen doen om kern en bestuur te steunen bij het organiseren van activiteiten en stellen het cafégedeelte van het gebouw gratis ter beschikking. Maar eerst moet de Affligemse jeugd tonen dat er voldoende interesse is om Avilo opnieuw te openen.”

Geïnteresseerden kunnen mailen naar jh.avilo@gmail.com  of komen woensdag 20 mei om 20 uur naar jeugdhuis Avilo, Kerkstraat 86 te Affligem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief