AFFLIGEM - Bellestraat wordt voorrangsweg, vlotter doorgaand verkeer in Hekelgem

C21 Css

AFFLIGEM - Bellestraat wordt voorrangsweg, vlotter doorgaand verkeer in Hekelgem

20220426_persbericht_bellestraat_voorrangsweg_plannetje
 

Het Lokaal Bestuur besliste om in Hekelgem voorrang te verlenen aan het doorgaand verkeer, uitgezonderd aan de Sint-Michielskerk op de Fosselstraat.

 

De vraag om doorgaand verkeer voorrang te verlenen in deelgemeente Hekelgem ligt al even op tafel. De afschaffing van de algemene regel “voorrang voor rechts” is ook een discussiepunt in andere gemeenten. Het strategisch Overlegplatvorm Verkeersveiligheid Vlaams-Brabant (SOV) formuleerde daarom een aanbeveling om verbindingswegen te behandelen als voorrangsweg. 

 

De dienst Openbare werken stelde daarop voor om deze aanbeveling toe te passen op de verbindingsstraten Kerkstraat-Fosselstraat-Bellestraat. De nieuwe regel zal er voor zorgen dat het sluipverkeer op andere plaatsen tegengegaan wordt en de duidelijkheid voor bestuurders verbetert. Deze doorgang tussen de Brusselbaan en de oprit van de autostrade is bovendien de enige gemeenteweg waar doorgaand vrachtvervoer op is toegelaten. Zowel het college van burgemeester en schepenen als de veiligheidscel van de politie stemden in met het voorstel.

 

Intussen werd ook een positief advies gegeven door het Affligems Verkeers- en Mobiliteistplatform (AVM). Hierin worden een aantal belangrijke doelgroepen verzameld, onder andere de scholen, fietsers, de milieu-, en jeugdraad. De samenwerking is belangrijk, want in Hekelgem bevinden zich langs deze verbindingsweg een school, een woonzorgcentrum, het Lokaal Bestuur, diverse handelaars en woningen. Het is dus noodzaak om de verkeersveiligheid voorop te zetten voor verschillende doelgroepen.

 

Nu kan er een aanvulling op het verkeersreglement worden goedgekeurd op de Gemeenteraad. De bedoeling is dat de wijziging ingevoerd wordt tegen de zomervakantie. Bestuurders krijgen in deze verkeersluwe periode de kans om te wennen aan de nieuwe situatie. Op die manier wordt een vlotte overgang naar het nieuwe schooljaar gegarandeerd.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief