AFFLIGEM - De gemeente Affligem heeft een nieuw logo

C21 Css

AFFLIGEM - De gemeente Affligem heeft een nieuw logo

Dsc_0228
Ingezonden foto
 
Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
 
Het Lokaal Bestuur kiest voor communicatie. De inkanteling van het OCMW binnen de administratie van de gemeente krijgt vanaf de maand mei visuele ondersteuning met een geïntegreerde huisstijl en dito website. Alle communicatie zal gebeuren onder eenzelfde logo en volgens dezelfde regels.
Het logo werd gebaseerd op de belangrijkste kenmerken van de gemeente: een éénheid met drie evenwaardige deelgemeenten, kwaliteitsvol en betrouwbaar, met oog voor het historische karakter, maar wel dynamisch en toekomstgericht. Aan dit logo werd een volledig nieuwe huisstijl gekoppeld, waarin vastgelegde kleuren, lettertypes, schrijfwijze en omgang met de inwoners uitvoerig worden vastgelegd. 
Een flexibele en hedendaagse huisstijl kiezen, betekent ook digitaal aanwezig zijn. Het Lokaal Bestuur nam de doelstelling “Het maken van een nieuwe website” op in het meerjarenplan 2020-2025, omdat snelle nieuwsstromen een ankerpunt nodig hebben. Dus werd de opdracht uitgeschreven voor het ontwerpen en hosten van dit visitekaartje. Het gebruiksvriendelijke platform van Paddle heeft al bij verschillende openbare besturen zijn nut bewezen en zal vanaf nu dus ook op www.affligem.be te zien zijn. Hoewel het OCMW en de administratie van het Gemeentebestuur al sinds 2005 op dezelfde plaats gehuisvest waren, voerden beide administraties vele taken nog onafhankelijk van elkaar uit. Sinds 1 januari 2019 is de integratie van OCMW en gemeente decretaal een feit. Samen vormen zij het ‘Lokaal Bestuur’. Frédéric Pipelers, overkoepelend algemeen directeur, vertelt over de niet-vanzelfsprekende start: “De nood aan uniforme communicatie en een gelijkgestelde visie werd meteen zwaar op de proef gesteld door de maatregelen rond Covid-19. Elke dienst heeft op zijn manier de nodige inspanningen geleverd om ondanks het thuiswerken, quarantaines en lockdowns de beste dienstverlening voor elke inwoner te garanderen. De werking onderling werd niet alleen draaiende gehouden maar ook toekomstgericht verbeterd.”
Schepen van informatie Hans Cornand, vult aan: “Intussen is de samenwerking een feit en willen we dat ook naar buiten uitdragen. Het Lokaal Bestuur Affligem heeft beslist zich te engageren om op een dynamische en betrouwbare manier te communiceren, zowel binnen de eigen organisatie als met de inwoners van Affligem. Het belangrijkst is op dit moment dat alle informatie vanuit de gemeente duidelijk is. We kozen ervoor om in de tijdspanne van een week op zoveel mogelijk plaatsen het nieuwe logo en design te gebruiken. Alle wijzigingen worden binnenshuis aangepakt. De gebruiksvriendelijkheid van alle toepassingen blijft naar de toekomst toe een zeer groot aandachtspunt.”
Affligem Gespot zit inmiddels al in een nieuw jasje en ook de facebookpagina van de gemeente leeft. Brieven en presentaties krijgen een modernere stijl. Deze nieuwe huisstijl zal ook in het straatbeeld zichtbaar zijn: op de voertuigen van de werklieden, op tenten voor wijkfeesten, de aankondigingsborden, beachvlaggen,… noem maar op. De website blijft het digitale visitekaartje van het Lokaal bestuur. Deze werd niet alleen aangepast in stijl, maar ook inhoudelijk werd er gesleuteld. Aangezien het Lokaal Bestuur koos voor betrouwbare communicatie met haar burgers, werd vooral de gebruiksvriendelijkheid gevoelig verhoogd. Er werd gekozen voor een duidelijk aanwezige zoekbalk met een hedendaags algoritme, een beter leesbaar lettertype en een overzichtelijke startpagina. Verder werd de volledige structuur onder de loep genomen. De toegankelijkheid wordt gegarandeerd door de linken te voorzien van de juiste tekst voor schermlezers, die voornamelijk gebruikt worden door onder andere blinden of slechtzienden, het juiste gebruik van koppen en het vermijden van tabellen. Nieuwsgierig? Ga gerust een kijkje nemen op www.affligem.be 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief