AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem zet in samenwerking met Mooimakers camera’s in om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten aan te gaan.

C21 Css

AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem zet in samenwerking met Mooimakers camera’s in om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten aan te gaan.

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
Het lokaal Bestuur Affligem zet in samenwerking met de firma Mooimakers camera’s in, om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten aan te gaan. Wie binnenkort zwerfvuil laat slingeren of sluikstort, kan betrapt, geïdentificeerd en gesanctioneerd worden. Deze maatregel gebeurt wel volledig conform de privacywetgeving. Sommige vervuilers zijn immers argeloos en hardleers. Het gaat om het weggooien van een blikje op straat, over het achterlaten van huishoudelijk afval in een straatvuilnisbak of het achterlaten van afval naast een textielcontainer, tot het dumpen van autobanden in een gracht. Schepen Hans Cornand: “Zwerfvuil en sluikstorten zijn fenomenen waar de burger zich fel aan ergert. Daarnaast weet iedereen dat afval schade toebrengt aan het milieu. Afval dat op straat rondslingert, lokt bovendien alleen maar meer afval uit.” Het hele jaar door trekken zwerfvuilmeters en -peters op pad om langs wegen en op pleinen zwerfvuil en sluikstorten op te ruimen. Goed voor tonnen zwerfvuil en weer (even) een nette
buurt. Er wordt ingezet op sensibilisering en preventie, maar helaas volstaat ook dat niet. De bedoeling is niet massaal boetes uit te schrijven, wel om ervoor te zorgen dat wie de regels aan zijn/haar laars lapt, daar niet meer mee wegkomt. De “hotspots” voor zwerfvuil en sluikstort worden op basis van gesprekken met de politie, metingen, ervaringen en getuigenissen in kaart gebracht. De camera’s zijn verplaatsbaar, zodat deze meerdere “hotspots” kunnen worden gesuperviseerd. Deze camera’s leveren beelden van overtreders en dragen bij tot de identificatie zodat de dossiers (na verwerking door de milieuambtenaar) kunnen worden overgemaakt aan de sanctionerend ambtenaar die de boetes kan vastleggen. Van zodra de juiste signalisatie aan de toegangswegen aangebracht is, zullen de beelden ook effectief kunnen geanalyseerd worden. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief