AFFLIGEM - Het tweejaarlijks kunstevenement Openatelier is aan haar tiende editie toe

C21

AFFLIGEM - Het tweejaarlijks kunstevenement Openatelier is aan haar tiende editie toe

Openattelier_jorisv__joris_verbeeck_
Ingezonden foto
 
Deze zomer zal het publiek opnieuw de gelegenheid krijgen om kennis te maken met het werk van  Affligemse kunstenaars, aangevuld met gastkunstenaars uit België. De jubileumeditie gaat door bij de  kunstenaars zelf en op enkele uitgelezen locaties. Midden augustus worden op verschillende locaties de deuren opengegooid en kan u opnieuw genieten van  een boeiende ontdekkingstocht met werk van 37 kunstenaars. Het aantal disciplines is weer bijzonder  gevarieerd: schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst, keramiek, fotografie, grafiek, tekenkunst,  installaties…
 Net zoals bij de vorige edities zullen deze kunstenaars weten te verrassen met hun  karakteristieke oeuvre in een hedendaagse context. “OpenAtelier Affligem dat is verbazing, verwondering, verrassing, bewondering, ontroering ..  en jawel, blijheid en geluk” zegt Walter De Donder, Burgemeester, Schepen van Cultuur Affligem. 
Een kort interview met de voorzitter van de kunstenaarsgroep, Joris Verbeeck: 
Een jubileumeditie van OpenAtelier Affligem, wat mogen we verwachten? 
Het basisrecept voor OpenAtelier blijft ongewijzigd, maar we streven voortdurend naar perfectie. Elke editie  slaan onze kunstenaars een bepaalde richting in, wat telkens nieuwe en verrassende resultaten oplevert. Het  zal voor deze jubileumeditie niet anders zijn. 
De Affligemse kunstenaars en de gemeente Affligem slaan de handen in elkaar voor de 10e editie. We  brengen een crème van Affligemse kunstenaars en gastkunstenaars samen. Zij zullen speciaal werken  tentoonstellen vanuit hun atelier en op enkele uitgelezen locaties. 
Liefhebbers en dagjestoeristen zullen elkaar vinden bij de lokale kunstenaars.  
Is er een thema voor de jubileumeditie?  
Aan het 10-jarig jubileum willen wij extra aandacht, tijd en zorg besteden. Er is gekozen om de kunstenaars  vrij te laten in hun interpretatie van ‘Jubileum’ en we kijken met belangstelling uit naar creatieve, grootse,  schone, lekkere of kritische ideeën! 
OpenAtelier Affligem moet laagdrempelig blijven en we hopen op vele raak en herkenningspunten voor de  bezoekers. Hopelijk raken verschillende mensen geïnspireerd en willen ze zich ook creatief engageren. 
 
Waarom zijn kunstevenementen zo populair?  
 
Kunst werkt verbindend. Het roept vragen op, emoties, duikt meteen in de diepte van de gevoelswereld. En  dat is de plek waar we de mensen willen raken. In onze maatschappij is nood aan gesprek, samenkomen,  muziek en kunst. Mensen verbinden doormiddel van lokale kunst, dat is precies wat wij proberen te doen. Puur, authentiek en betrokkenheid zijn enkele items waar mensen vandaag naar zoeken. 
Tot slot: wat maakt OpenAtelier zo uitzonderlijk?  
Vanuit historisch oogpunt is kunst nooit gecreëerd om in steriele kamers te worden getoond. Kunst, muziek,  dans, schoonheid malen integraal deel uit van onze leefomgeving. Het idee dat Willy Beeckman destijds  lanceerde om kunstenaars hun atelier te laten openstellen in Affligem, combineert dan ook het beste van  twee werelden. 
Praktisch:  
• zaterdag 13 augustus van 14.00 tot 18.00 uur; 
• zondag 14 en maandag 15 augustus van 11.00 tot 18.00 uur; 
• zaterdag 20 en zondag 21 augustus van 11.00 tot 18.00 uur. 
Infopunt en centrale startplaats: Cultuurzaal, Bellestraat 99, 1790 Affligem. 
Een impressie is te bewonderen in de Cultuurzaal. Hier wordt van elke kunstenaar een werk tentoongesteld,  en wordt, naast een catalogus, alle nuttige informatie verstrekt door de Gidsen Affligem. 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief