AFFLIGEM - Ongeveer 1720 inwoners uit Affligem krijgen in september een uitnodiging om hun watermeter te laten vervangen door een digitaal exemplaar.

C21

AFFLIGEM - Ongeveer 1720 inwoners uit Affligem krijgen in september een uitnodiging om hun watermeter te laten vervangen door een digitaal exemplaar.

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
Ongeveer 1720 inwoners uit Affligem krijgen in september een uitnodiging om hun watermeter te laten vervangen door een digitaal exemplaar. Het gaat om een gemeenschappelijk project van De Watergroep, FARYS en Pidpa, waarbij de uitrol van de digitale watermeter wordt voorbereid. Vanaf begin oktober gaat de effectieve uitvoering van start. De digitale watermeter laat waterbedrijven toe om het waterverbruik vanop afstand uit te lezen. Naast het automatisch uitlezen van de meterstand voor het opmaken van de jaarlijkse verbruiksfactuur, zal deze watermeter op termijn bijkomende functionaliteiten bieden, zowel voor de gebruikers als voor het waterbedrijf. Denk hierbij aan het sneller kunnen waarschuwen van klanten bij waterlekken en een nog betere bewaking van de drinkwaterkwaliteit. 
Om dit te realiseren, gaan De Watergroep, FARYS en Pidpa een partnership met Fluvius aan om de installatie van digitale watermeters te koppelen met die van de E-meters. Dit betekent dat klanten slechts eenmaal worden ‘gestoord’, wat past in de ‘minder hinder’-benadering. Gebruikersinformatie over de digitale watermeter is te vinden op de website van Farys https://www.farys.be/nl/digitale-watermeter.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief