AFFLIGEM - Subsidiedossier levert 50.000 euro op voor herstelling Affligems knuppelpad

C21

AFFLIGEM - Subsidiedossier levert 50.000 euro op voor herstelling Affligems knuppelpad

Affligem_knuppelpad
Het knuppelpad zal gemaakt worden.- Foto ingezonden
 
Het knuppelpad in het Pelinkbos, dat heel wat nieuwe wandelaars aantrok sinds de coronacrisis, zal vernieuwd worden. De gemeente Affligem diende daarvoor een dossier in bij de provincie Vlaams-Brabant via de subsidioloog van Haviland. Met dat extra budget kan de gemeente nu opnieuw investeren in andere projecten. Het knuppelpad ligt op de René Mertens wandeling. Deze suggestiewandeling loopt over het grondgebied van Affligem en de deelgemeente Essene, ten noorden van de E40 autoweg, langs plaatsen waar heemkundige en folklorist René Mertens (1903-1995) gewoond heeft. Doorheen een streek die vroeger bezaaid was met hoppevelden. In het begin van de zeventiger jaren van de vorige eeuw waren er alleen al rond Essene een twintigtal hectaren aan hoppevelden. Maar die tijd is lang voorbij en enkel een zeldzaam perceel herinnert aan dat verleden. Er zijn heel wat bezienswaardigheden onderweg. Pluspunten zijn de talrijke groene zones en het heel mooie knuppelpad op het einde.
 
Knuppelpad
Het doel van het herstel van het knuppelpad in Essene is om de René Mertens wandeling opnieuw volledig toegankelijk te maken voor de talrijke wandelaars. Door het veelvuldig gebruik tijdens de coronaperiode is het knuppelpad in verval geraakt. Hierdoor is het niet meer veilig om het knuppelpad te betreden. Door het herstellen van het vlonderpad wordt de veiligheid voor de vele gebruikers opnieuw gegarandeerd. Een voordeel van de coronapandemie was dat mensen door de beperkende maatregelen hun eigen omgeving al wandelend of al fietsend herontdekten. Een gevolg daarvan was dat het bewegen in de lift zat. Door de coronacrisis zijn meer mensen gaan wandelen.
 
€50.000

De provincie Vlaams-Brabant heeft het dossier van de gemeente Affligem goedgekeurd. Hierdoor krijgt de gemeente een  subsidiebedrag van ruim €50.000. Dit betekent dat 65% van de werken gerecupereerd worden. Met dat geld kan de gemeenten andere projecten aanpakken. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 18 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief