AFFLIGEM - Gemeente is niet akkoord met windmolens op de voorziene locatie

C21

AFFLIGEM - Gemeente is niet akkoord met windmolens op de voorziene locatie

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit

“Gemeente is zeer duidelijk: voor ons nooit op deze locatie!” Engie en Eoly zijn van plan om twee windmolens te bouwen in Affligem, één in de buurt van de Kortenbos en één aan de Buikouterbaan en de Zwarteberg, beide in de open kouter. Tijdens een informatiemarkt op 7 december 2022 werd door de beide bedrijven toelichting gegeven over deze plannen. Het Lokaal Bestuur werd niet vooraf in kennis gesteld. De aanvraag voor de bouw van deze windmolens dient gericht te worden aan de bevoegde minister mevrouw Demir. Het openbaar onderzoek dat de kans geeft om bezwaarindieners hun bezwaren te uiten zou eerstdaags opgestart worden. Tegen deze bouwplannen kan men geen administratief beroep aantekenen bij de Deputatie van de provincie Vlaams - Brabant, dat kan enkel bij de Raad Voor Verguningsbetwistingen. 

De gemeente Affligem speelt in de procedure geen rol. Er zal de gemeente enkel om een 
niet bindend advies verzocht worden. In het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (2011) staat duidelijk dat de gemeente enkel voorstander is van windmolens op de Bellekoutersite, dus op openbaar domein, en in een coöperatief gegeven.
 
Conclusie
De gemeente is dus onder geen enkel beding akkoord met de inplanting van windmolens op de voorgestelde locaties. De gemeente zal een raadsman onder de arm nemen om een sterk onderbouwd negatief advies te formuleren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief