AFFLIGEM - Het Project Lege Brooddozen gaat door op 11 maart

C21

AFFLIGEM - Het Project Lege Brooddozen gaat door op 11 maart

Optredens

Op 11 maart   organiseert initiatiefneemster Liesbeth De Backer samen met  evenementenbureau Njoyed-Events uit Lede, hét “Project Lege Brooddozen Charity Dinner  Event” in ‘De Montil’ te Affligem. Initiatiefneemster Liesbeth De Backer, leerkracht levensbeschouwing en oprichter van  Project Lege Brooddozen: “Ik ben Liesbeth, leerkracht levensbeschouwing en oprichter van Project Lege Brooddozen.  Ik ben gestart met dit project omdat de problematiek alsmaar zichtbaarder wordt, de cijfers  liegen er niet om. 1/6 van de kinderen op Belgische schoolbanken leeft in armoede, vaak resulteert zich dat in een lege brooddoos. Het gaat van kwaad naar erger, daarom organiseer ik samen met Njoyed, een  evenementenbureau dat zich kosteloos inzet om dit tot een goed einde te brengen, een  benefietevenement tvv Project Lege Brooddozen. Met de opbrengst willen wij het project  uitbreiden en de deelnemende scholen ondersteunen in hun strijd tegen de lege  brooddozen. Veilinghuis Bernaerts engageert zich om de veiling die tijdens het evenement zal  plaatsvinden in goede banen te leiden. Valt het oplossen van de lege brooddozenproblematiek onder onze job omschrijving?  Volgens Ben Weyts alvast niet. En hij heeft gelijk. Onder wiens takenpakket valt dit wel te plaatsen? De Belgische staat. België, een van de  landen waar de belastingen het hoogst zijn, aftredende politici een Gouden Handdruk van 400.000 euro krijgen als dank voor hun bewezen diensten, bovenop hun vaak riant loon.  Centen waarmee wij vele brooddozen kunnen vullen. 

België, waar parlementsleden jarenlang worden doorbetaald ondanks ze zich schuldig  maken aan fraude en thuis zitten. Waar rouwende mensen niet mogen vergeten om hun  erfbelastingen te betalen. 
 
Jammer genoeg zijn er ook kinderen die geen ouders hebben, of waarvan de ouders niet  capabel zijn om voor hun kind(eren) te zorgen. Tieners die de verantwoordelijkheid hebben om voor hun jongere broers en zussen te  zorgen en zo niet toekomen aan studeren en huiswerk maken. Die soms uit wanhoop in de criminaliteit terechtkomen en jammer genoeg geen uitweg meer  zien. 
 
België, waar er steeds meer duidelijke hulpkreten te horen zijn, zonder resultaat, waar  mensen het beu zijn en hulp zoeken om op grote schaal de lege brooddozen te vullen en de  kinderen proberen te motiveren om hoop te koesteren voor een betere toekomst. Wij mogen onze kinderen niet aan hun lot overlaten. 
Gelukkig zijn er nog mensen met dezelfde visie, mensen die zich belangeloos inzetten,  ondanks dat ieder zijn eigen zorgen heeft. Maar wij krijgen geen keuze. 
Wij horen steeds ‘allemaal samen/tous ensemble’. Ervaring leert ons dat wij deze uitspraak  eigenlijk niet letterlijk mogen nemen. Uiteindelijk blijven het steeds dezelfde mensen die mogen afdragen, dat zijn zelden degene  die het aankunnen. 
Bij deze ga ik verder met mijn wanhopige zoektocht naar een manier om de kinderen van  België te kunnen voorzien van een basisbehoefte, van een menswaardig bestaan. Zodat zij  kunnen opgroeien tot een volwassene die kan meedraaien in de maatschappij. Met veel dankbaarheid voor degene die in het project geloven. 
Om deze problematiek op grotere schaal te behelpen en een mooi budget te vergaren,  organiseer ik samen met Njoyed Events een benefietevenement tvv ‘Project Lege  Brooddozen’. Wij garanderen een topavond met een topmenu en topoptredens op een  toplocatie, interessante netwerkmogelijkheden en een exclusieve veiling met o.a. artistieke  werken van Frieke Janssens, Ze is beeldend kunstenaar en brak tien jaar geleden door met  een portrettenreeks van rokende kinderen. Frieke maakte ook andere ophefmakende series  rond dronkenschap, de dood en vrouwen op mannenjacht. Peter Engels biedt een schilderij aan dat nog geschilderd moet worden! 
De hoogste bieder bepaalt welk portret Peter Engels schildert. 
Op een doek van 100 x 100 cm. Portret van 1 persoon naar keuze, in zijn stijl. 
Peter Engels stelt internationaal tentoon met zijn eigenzinnig geschilderde portretten.  Beroemdheden zoals Koningin Rania van Jordanië, Richard Branson en de Prins van Monaco  hebben werk van hem. Brigitte Bardot zag de portretten en gaf er lovend commentaar op.  Het portret dat Peter Engels van Nelson Mandela schilderde verscheen op ’s werelds grootste  billboard op Times Square, New York, toen Mandela 90 werd. Peter Engels schilderde het  portret van Estée Lauder voor haar villa in Cannes. Virgin baas Richard Branson poseerde  ‘live’. Karl Lagerfeld noemde Peter Engels de “painter of the soul”. Een schilderij van Peter  Engels is een in waarde stijgend verzamelobject en uw genereus bod voor dit goede doel  absoluut waard. Wie wil jij laten schilderen? 
Dit alles is enkel mogelijk door de goodwill van: Njoyed Events, de eigenaars van De Montil in  Affligem, onze topartiesten die komen optreden, sponsors en vrijgevige donaties om te  veilen. Wij hopen dat het evenement een succes wordt en alle tafels volzet zullen zijn met mensen  die ons project een warm hart toedragen. 
Laten we samen die lege brooddozen vullen!” 
 Rik Henneco, eigenaar van Njoyed-Events: 
“Toen Liesbeth bij ons kwam aankloppen om het event productioneel en organisatorisch op  te volgen, twijfelden we geen seconde, dit moet aangepakt worden! Liesbeth  deed enorm veel voorbereidend werk, ze regelde de afspraken met de artiesten en wat voor  een artiesten Ingeborg, Raf Coppens, Nick Beernaert (U2.be// The Voice),LeVandé (The  Voice), Goe Vur In Den Otto DiMaro, Dave Lambert, Jan Vervloet, Da Rick, DjDosschy, die allen kosteloos komen optreden.  Ze regelde de zaal De Montil etc. Dus hoe konden we anders dan zo een gedreven  persoon die op haar eentje zo een heikel punt wil aanpakken, helpen!” Nu hopen we op de steun en inbreng van lokale bedrijven, politici, etc. Er volgen nog aankondigingen van enkele verrassende artiesten, alsook tal van prijzen die  zullen verloot worden onder de aanwezigen. 
STEUNEN KAN! DOOR VANDAAG UW TAFEL NOG TE BOEKEN VOOR 11 MAART. Reserveren kan via: legebrooddozen@hotmail.com 
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024

archief