AFFLIGEM - Oudste inwoner viert verjaardag Joseph Rossignol werd 101 jaar jong.

C21

AFFLIGEM - Oudste inwoner viert verjaardag Joseph Rossignol werd 101 jaar jong.

Fb_20230215-jefrossignol101-nelsch-6856__kopie_
Jef 101 jaar.- Foto ingezonden
 

Woensdagnamiddag stond de eerste verdieping van het woonzorgcentrum Van Lierde in het teken van Joseph “Jef” Rossignol. Hij vierde zijn 101ste verjaardag en mag zich daarmee de oudste inwoner van Affligem noemen. Hoewel hij zelf graag een glaasje champagne drinkt, nodigde hij alle bewoners van “zijn” verdieping uit op koffie en mattentaarten.  Zijn familieleden en het personeel mochten mee genieten. 

Jef is geboren en getogen in Teralfene. Zijn ouderlijk huis stond in de Daalstraat. Na zijn schooltijd in de gemeenteschool ging Jef in 1936 aan het werk bij de chocoladefabriek Côte  d’Or. Toen de Duitse troepen begin mei 1940 België binnenvielen, ging hij op de vlucht, maar na een drietal maanden kon hij al terug naar huis. Helaas werd hij in 1942 gedeporteerd naar Duitsland door de Gestapo. Onder het voorwendsel dat zijn moeder stervende was en de nodige omkoperij kon hij na een jaar in België onderduiken bij familie.
In 1947 trouwde Jef met Jozefine – Finne – Verhasselt en ze kregen drie kinderen. Intussen bleef Jef bij Côte d’Or werken. Hoogtepunt van zijn carrière was de Expo ’58. Côte d’Or had er een paviljoen en Jef was de hele duur van de wereldtentoonstelling verantwoordelijk voor de chocoladeproductielijn.
Jef ging met pensioen in 1982 na 44 jaar dienst. Tuinieren en een kaartje leggen bleven zijn grote hobby’s. Sinds 2017 moet hij jammer genoeg zijn geliefde Finne missen. Intussen volgden de generaties mekaar op. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gaan vaak op bezoek bij peter Jef en hij geniet er telkens met volle teugen van. Vandaag zei hij, bij het zien van al die bezoekers  die zijn hier allemaal dankzij mij.” Jef verkeert nog steeds in goede gezondheid. Hij is  lid van Okra Teralfene en gaat nog regelmatig naar de maandelijkse koffietafel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief