AFFLIGEM - Bescherm het dorp Hekelgem vraagt Groen Affligem

C21

AFFLIGEM - Bescherm het dorp Hekelgem vraagt Groen Affligem

Image003__3_
 
“De oppositie heeft het verkeerd begrepen. Er is helemaal geen “upgrade” van het dorp Hekelgem, het is maar een naamsverandering zonder impact”, aldus burgemeester Walter De Donder van Affligem. “ Groen Affligem ziet dit anders. “Hekelgem had het statuut van landelijke dorpskern. Dat is nu door de gemeente Affligem – samen met de provincie - aangepast naar ‘Hoogdynamische woonkern’. En dat kan grote gevolgen hebben”, zo benadrukt gemeenteraadslid Jo Lamberts. “In een landelijke dorpskern is het streven naar een aanbod van kleine wooneenheden, verzameld in een verkeersluw dorpshart. Het doel is niet meer woningbouw en de nadruk ligt op het behoud van het landelijk karakter, de leefbaarheid en de 
woonkwaliteit”, zo legt Jo Lamberts uit. Daartegenover staat de hoogdynamische woonkern of kerndorpen. Lamberts: “Kerndorpen moeten de dynamiek wonen, bedrijvigheid en voorzieningen opvangen. 
Hier is het doel algemene verdichting met een minimale woondichtheid van 15 woningen per hectare.” Bovenop dat alles komt er ook nog ruimte voor lokale voorzieningen. Dit zet volgens Groen Affligem het dorpse karakter van Hekelgem onder druk.“Het is geen interpretatie van Groen Affligem dat Hekelgem nu een hoogdynamische kern is, dat staat duidelijk te lezen in de procesnota van de provincie, die openbaar te raadplegen via hun website: https://ruimtevoorvlaamsbrabant.be/ is”, zo legt Groen gemeenteraadslid Jo Lamberts nog uit. “Ik betreur de reactie van het gemeentebestuur, dat er niets zal veranderen. Juist omdat er een grote impact van deze beslissing kan zijn op de toekomst van het dorp Hekelgem. Daar heeft de huidige meerderheid duidelijk geen aandacht voor”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024

archief