Start aanleg nieuw keerpunt aan op- en afrittencomplex E40 in Affligem vanaf 6 maart

C21

Start aanleg nieuw keerpunt aan op- en afrittencomplex E40 in Affligem vanaf 6 maart

Scherm__afbeelding_2023-03-01_om_23
 

 Wegen en Verkeer start vanaf maandag 6 maart 2023 met de aanleg van een nieuw keerpunt aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem. Het keerpunt moet de verkeersdruk aan de kruispunten op de brug over de snelweg verlagen en onveilige situaties tegengaan. Vanaf april volgt het gemotoriseerd verkeer een omleiding via het complex in Ternat. De werken duren volgens de huidige planning tot begin juli 2023.   Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De huidige kruispunten aan de op- en afritten van de E40 in Affligem kunnen de toegenomen verkeersdrukte niet meer aan.
Op drukke momenten ontstaan er zelfs files op de afrit die voor enorm gevaarlijke situaties zorgen. In 2020 zorgde dat helaas voor een dodelijk ongeval. Een structurele oplossing is nodig en daar zorgen zorgen we nu voor met de de aanleg van een nieuwe keerpunt aan de noordkant van de snelweg, de kant van Affligem. Het keerpunt zal voor meer overzicht zorgen en de files aan de kruispunten op de brug tegengaan. We grijpen deze werken ook aan om meteen een nieuwe laag asfalt te leggen op het complex.”  
Burgemeester Walter De Donder: “Uiteraard zal de aanleg van dit keerpunt ook een belangrijke verbetering zijn voor de inwoners van onze gemeente. Zij zullen voortaan ook veilig de afrit kunnen nemen”.    
Schepen van Openbare Werken Tim Herzeel ”Ik ben bijzonder blij dat we dit voor Affligem kunnen realiseren, mijn bijzondere dank gaat uit naar mijn partijgenote minister Lydia Peeters. Onze afrit was zeer gevaarlijk en al jaren waren er verzoeken om dit aan te pakken, dank aan onze minister dat ze deze knoop heeft doorgehakt en deze gelden voor Affligem heeft voorzien.”  
Vier maanden werken
De werken gaan van start op maandag 6 maart 2023. In een eerste fase treft de aannemer voorbereidende werken langs de rijweg, die geen impact hebben op het verkeer. Vanaf april verplaatst de werf zich tijdens een tweede fase naar de rijweg en wordt de Molenstraat (N208) in de richting van Liedekerke afgesloten. De carpoolparking van Affligem blijft in deze fase nog bereikbaar. Richting Liedekerke moet het verkeer omrijden via de E40 in Ternat. Begin juni start de laatste fase.  
Laatste fase: Molenstraat afgesloten voor auto’s  
In de laatste fase van de werken, die volgens de huidige planning begin juni zal starten, zal de Molenstraat afgesloten worden. Automobilisten zullen dan tijdelijk niet van in de Molenstraat naar de opritten kunnen rijden. Omgekeerd zullen ze ook tijdelijk niet van de afritten of vanuit Liedekerke de Molenstraat kunnen inrijden. Wegen en Verkeer zal de nodige communicatie doen zodat iedereen tijdig op de hoogte is. Het agentschap zal informatieborden plaatsen en de omwonenden zullen een brief in de bus krijgen.  
Nieuw keerpunt voor twee verkeersstromen
Wegen en Verkeer legt een nieuw keerpunt aan om de verkeersdruk op de afritten en de brug over de E40 in Affligem te verminderen. In de toekomst rijden twee verkeersstromen via het nieuwe keerpunt: verkeer vanuit Brussel dat richting Liedekerke en Hekelgem rijdt, en verkeer vanuit Liedekerke dat de oprit van de E40 naar richting Gent/Oostende neemt. Ook het verkeer vanuit Essene rijdt via het keerpunt om het op- en afrittencomplex te bereiken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief