AFFLIGEM - Werken tussen de Brusselbaan en de Kerkstraat in Hekelgem

C21

AFFLIGEM - Werken tussen de Brusselbaan en de Kerkstraat in Hekelgem

Werken_fosselstraat_onderbroken_maa_2023__kopie_
 
Vanaf 13 maart 2023 wordt de bovenbouw in de Fosselstraat, weggedeelte tussen de Brusselbaan en de Kerkstraat in Hekelgem, vernieuwd. Alle verkeer wordt omgeleid via de Kerkstraat en de Oudebaan. Zwaar vervoer (+3,5 ton) moet omrijden via Aalst of Asse. Vanaf 13 maart 2023 wordt de bovenbouw in de Fosselstraat, weggedeelte tussen de Brusselbaan en de Kerkstraat in Hekelgem, vernieuwd. Om de periode en de last van de werken zo klein mogelijk te houden, heeft het Lokaal Bestuur beslist om de Fosselstraat, tussen de Oudebaan en de Kerkstraat, gedurende het eerste deel van de werken af te sluiten voor alle doorgaand verkeer. Ook fietsers en voetgangers zullen omgeleid worden. De bewoners werden vorige maand op de hoogte gebracht. Zij zullen hun wagen tijdens de werken elders moeten parkeren.
Eerst worden de voetpaden, boordstenen en kantstroken vervangen. Op het einde van deze werken wordt, voor het bouwverlof, de bovenste laag asfalt afgeschraapt en vernieuwd. Het weggedeelte tussen de Brusselbaan en de Oudebaan blijft in beide richtingen,  voor alle verkeer open. Er is een omleiding voorzien langs de Oudebaan, de Kapruinweg en de Kerkstraat voor het verkeer komende van de Brusselbaan, met bestemming Teralfene. Voor het verkeer, komende van Teralfene en met bestemming Asse, is er een omleiding via de Kerkstraat en de Brusselbaan. Het zwaar vervoer (+3,5 ton), rijdende op de Brusselbaan, wordt omgeleid via Aalst en / of Asse.
In de Oudebaan en de Kapruinweg zal er éénrichtingsverkeer van toepassing zijn. Het verkeer wordt toegelaten vanaf de Fosselstraat naar de Kerkstraat. Er is een parkeerverbod, langs de kant van de onpare huisnummers, zowel in de Oude Baan en de Kapruinweg. In de Kerkstraat, weggedeelte tussen de Brusselbaan en tot aan ‘Den IJsbeer’, geldt een parkeerverbod langs beide zijden van de straat.

In een tweede fase wordt het weggedeelte tussen de Brusselbaan en de Oudebaan éénrichtingsverkeer om ook daar de voetpaden, boordstenen en kantstroken te vervangen. In deze fase wordt in de Fosselstraat, weggedeelte tussen de Brusselbaan en de Oudebaan, éénrichtingsverkeer ingesteld om ook daar de voetpaden, boordstenen en kantstroken te vervangen. De werken hebben een impact op het traject van buslijn 625. De halte “Fosselbaan” ter hoogte van Fosselstraat nr 132 kan niet bediend worden gedurende de ganse periode. Er volgt nog informatie van De Lijn i.v.m. een alternatieve halte. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief