AFFLIGEM - Lenteconcert van Orgelkring Essene op zaterdag 29 april om 20.00 uur in de kerk van Essene

C21

AFFLIGEM - Lenteconcert van Orgelkring Essene op zaterdag 29 april om 20.00 uur in de kerk van Essene

Koorgaudicanto1
Ingezonden foto
 
Orgel_foto_2_panorma
 
Er wordt een lenteconcert van Orgelkring Essene georganiseerd op zaterdag 29 april om 20.00 uur in de kerk van Essene. De toegang is 12 euro reserveren is niet nodig. Met het Van Peteghem orgel in de kerk van Essene bezit Affligem een fantastisch, historisch erfgoed. Oorspronkelijk gebouwd in 1817 werd het volledig ontmanteld door de firma Lapon en een na totale restauratie van 2,5 jaar in 2012 terug ingespeeld.
Met de Orgelkring Essene stellen we ons tot doel om dit waardevolle instrument in topconditie te houden. Jaarlijks organiseren we een drietal concerten waarbij het orgel telkens onderhouden, gestemd en bespeeld wordt door gereputeerde organisten.
 
Voor ons lenteconcert hebben we dit jaar Gaudicanto uitgenodigd, een koor van een 45 tal zangers; hun optredens waarvoor telkens gerenommeerde vocale solisten, muzikanten en orkesten worden aangetrokken, zijn dan ook steevast hoogtepunten – zowel voor de zangers als voor het publiek. Als organist hebben we Helmut De Backer aangetrokken; Helmut is een erg talentvolle organist (én lid van onze Orgelkring) die de mogelijkheden van ons orgel als geen andere kan aanwenden.
 
Toegangskaarten kosten € 12, voor die prijs bieden we een uniek concert aan op zaterdag 29 april waarvan het programma zo opgesteld is dat het ook de niet-liefhebbers van klassieke muziek zal kunnen bekoren mét een gratis drankje achteraf om gezellig bij te praten. Inkom: € 12, geen reservatie nodig, geen voorverkoop, betaling kan aan de ingangskassa.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief