Werken voor veiliger op- en afrittencomplex E40 in Affligem: vanaf 1 juni meer hinder

C21

Werken voor veiliger op- en afrittencomplex E40 in Affligem: vanaf 1 juni meer hinder

Scherm__afbeelding_2023-05-30_om_18
 

Vanaf 1 juni kunnen automobilisten die in Affligem de E40 verlaten, of die vanuit Liedekerke komen, niet meer richting Essene rijden via de Molenstraat. Sinds mei was de Molenstraat al afgesloten voor de rijrichting Liedekerke, nu wordt bijkomend ook de andere rijrichting (richting Essene) afgesloten. De omleidingsroute via het op- en afrittencomplex van Ternat die sinds mei april in voege is voor het verkeer naar Liedekerke, zal nu ook gebruikt moeten worden door de automobilisten die van Liedekerke of van de E40 richting Essene willen rijden. Volgens de huidige planning duren de werken van deze fase tot midden juli.

Omleiding via Ternat en Essenestraat
Als je met de wagen uit Brussel, Gent of Liedekerke komt en je wil naar Essene rijden, zal je de E40 moeten verlaten via de afrit in Ternat i.p.v. de afrit in Affligem. Daar zal je via de Essenestraat richting Essene kunnen rijden. 

Omleidingskaart en meer praktische informatie

Nieuw keerpunt voor meer verkeersveiligheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds begin maart aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem, om de verkeerssituatie daar veiliger te maken. Er komt een keerpunt voor twee verkeersstromen: 

  • Het verkeer dat vanuit Brussel komt en richting Liedekerke / Hekelgem wil rijden.
  • Het verkeer dat vanuit Liedekerke komt en de oprit richting Gent / Oostende van de E40 wil nemen.

Deze bestuurders zullen op de brug niet meer linksaf kunnen draaien, dat wordt fysiek onmogelijk door een verhoogde middenberm. Ook het verkeer dat vanuit Essene komt zal na de herinrichting via het keerpunt moeten rijden om de opritten te bereiken. 

Meer informatie over het project

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 sep 2023

archief