Nieuw keerpunt aan E40 in AFFLIGEM bijna klaar: laatste aanpassingen eind augustus

C21

Nieuw keerpunt aan E40 in AFFLIGEM bijna klaar: laatste aanpassingen eind augustus

Scherm__afbeelding_2023-07-12_om_16
 

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig de E40 op- en afrijdt in Affligem: het nieuwe keerpunt aan de Molenstraat is bijna klaar. “
Vanaf 17 juli zal je alvast tijdelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe rotonde, die de verkeersdrukte op het op- en afrittencomplex zelf moet verlagen. Eind augustus gaat alles wel opnieuw even dicht om de laatste aanpassingen te kunnen uitvoeren. Volgens de huidige planning is het volledige complex - samen met het keerpunt - gebruiksklaar tegen begin september” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.  

Tijdelijk open tijdens bouwverlof
Omdat er tijdens het bouwverlof (17 juli tot 16 augustus) geen werfactiviteit is, werd besloten om zowel het op- en afrittencomplex als de nieuwe rotonde tijdelijk open te stellen voor verkeer. De nieuwe infrastructuur is dan af, maar nog niet volledig aangepast aan de bestaande verkeerssituatie op het complex. Daarom wordt het aantal rijstroken van de rotonde richting het complex teruggebracht van twee naar één.

Een tijdelijke middenberm op de Molenstraat (N208) zorgt ervoor dat het verkeer komende van de E40 (uit Brussel) de rotonde moet gebruiken om naar Liedekerke te rijden.  
Omleidingen eind augustus
Eind augustus past de aannemer tijdens een laatste fase de weginfrastructuur en de verkeerslichten op het complex zelf aan, zodat die in de toekomst mooi aansluit op de nieuwe verkeerssituatie. Om die werken te kunnen uitvoeren, moet hij het op- en afrittencomplex en het nieuwe keerpunt opnieuw afsluiten. Het verkeer dat tijdens die werken in Liedekerke moet zijn, volgt dan deze omleidingen:   Verkeer tussen Brussel en Liedekerke: via op- en afrittencomplex 20 Ternat Verkeer tussen Liedekerke en Gent: via op- en afrittencomplex 19 Aalst
Zwaar verkeer in beide richtingen: via op- en afrittencomplex 19 Aalst  Verkeer dat tijdens de werken in Essene moet zijn, volgt de huidige omleiding via het op- en afrittencomplex 20 Ternat.  
Omleidingskaart en meer praktische informatie
 Nieuw keerpunt voor meer verkeersveiligheid

Om de verkeersdrukte op de afritten en de brug over de E40 in Affligem te verminderen, legt het Agentschap Wegen en Verkeer sinds maart een nieuw keerpunt (rotonde) aan. Vanaf begin september zullen twee verkeersstromen via het nieuwe keerpunt rijden: 

  • Het verkeer dat vanuit Brussel komt en richting Liedekerke en Hekelgem wil rijden.  
  • Het verkeer dat vanuit Liedekerke komt en de oprit van de E40 richting Gent wil nemen.   

Deze bestuurders zullen op de brug niet meer linksaf kunnen draaien - dat wordt fysiek onmogelijk gemaakt door een verhoogde middenberm. Ook het verkeer dat vanuit Essene komt zal na de herinrichting via het keerpunt moeten rijden om de opritten te bereiken.
 

Meer informatie over het project 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief