AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem investeert in veiligheidskleding

C21

AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem investeert in veiligheidskleding

20230807_persbericht_veiligheidskledij_technische_dienst_001__kopie_
Ingezonden foto
 
20230807_persbericht_veiligheidskledij_technische_dienst_003__kopie_
 
Sinds vrijdag herken je de ongeveer 25 medewerkers van de technische dienst aan hun rode outfit. De moderne veiligheidskledij voldoet aan hedendaagse kwaliteitsnormen en wordt onderhouden via een leasecontract. Tim Herzeel, schepen van Openbare Werken, benadrukt het belang van de hoge zichtbaarheid. “Dit verzekert hun veiligheid, vooral als ze aan de slag zijn op de openbare weg. Bovendien is de werkkledij aangepast aan de individuele behoeften van elke werknemer afzonderlijk: iedereen kreeg de mogelijkheid om tot 11 stuks kledij te kiezen, toegespitst op hun specifieke werkomstandigheden. Daardoor wordt, naast de veiligheid, ook het welzijn van het personeel bevorderd.”
Het assortiment omvat onder andere T-shirts met korte of lange mouwen, een hoodie, een vest of een trui, regenjassen, dikke winter- en lichte zomerbroeken. Korte broeken zijn niet toegestaan, omdat ze niet voldoende bescherming bieden. Zelfs bij het maaien van gras kan er materiaal wegschieten en een wonde veroorzaken. Het verbod past in een proactieve aanpak om mogelijke gevaren te vermijden. Zo zal de groendienst binnenkort ook extra snijpakken ontvangen, omdat ze vaak met een kettingzaag werken. Deze pakken hebben extra sterke vezels in de vest en broek, zodat de kettingzaag stopt voordat de huid geraakt wordt.

De keuze voor de hedendaagse hoge zichtbaarheidskledij van de Vlaamse producent Dassy, in combinatie met de opvallende aanwezigheid van het logo, verzekert dat de werknemers altijd duidelijk te herkennen zijn. Daarnaast is de slijtvastheid een belangrijke factor. De kleding wordt regelmatig gewassen en hersteld via een leasecontract van vier jaar met Radius LeaseWear, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Met deze investering wil het Lokaal Bestuur Affligem laten zien dat ze het welzijn van hun medewerkers serieus nemen en dat veiligheid op de eerste plaats staat.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief