Speelstraten in AFFLIGEM moeten herbekeken worden

C21

Speelstraten in AFFLIGEM moeten herbekeken worden

Editiepajot_asse_speelstraten_foto_steven_walravens
Repro SW

Zoals in bijna elke Vlaamse gemeente zijn er in Affligem verschillende speelstraten. Schepen voor Jeugd Stijn Stassijns (Visie) stelt voor om naar volgend jaar toe één en ander te herbekijken: “Ik werp niemand een steen, maar de organisatie van de speelstraten is niet zoals het zijn moet.

In principe moet een speelstraat aangegeven worden met een bord C3 (verbod voor alle verkeer) met daaronder speelstraat en een vermelding van de vastgestelde uren. De speelstraat moet goed zichtbaar afgesloten zijn met hekken die er enkel op de vastgestelde uren mogen staan. Enkel bewoners en mensen met een garage in die bepaalde straat mogen doorrijden. Gemakshalve zetten ze die borden in Affligem al vele jaren gewoon op het voetpad. De gevolgen zijn er naar: niemand houdt zich aan de maximale snelheid van 10 km/u of aan het doorgangsverbod voor niet-bewoners. Het ergste is dat kinderen die op straat spelen een vals gevoel van veiligheid krijgen.”

Stijn Stassijns wil naar volgend jaar toe de puntjes op de i zetten. “In de eerste plaats gaan we de bewoners van de verschillende speelstraten vragen of ze nog wel een speelstraat willen. In enkele van de speelstraten zijn de meeste kinderen het huis uit. Het is de vraag of de mensen in die wijken wel willen dat er een speelstraat georganiseerd wordt. Daarnaast zoeken we ‘peters’ en ‘meters’ die een oogje in het zeil houden en die ervoor kunnen zorgen dat de signalisatie ’s morgens geplaatst en ’s avonds weggenomen wordt. Op straat, zoals het hoort. Dit vereist een bepaald engagement van de bewoners, maar het is ook voor hen dat de speelstraten er komen. Het is ook pas dan dat de bepalingen die gelden in een speelstraat afdwingbaar zijn.“

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2009
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief