Doe mee om de buurt hechter te maken in Affligem

C21

Doe mee om de buurt hechter te maken in Affligem

A_affligem
 
Voor de eerste keer komt er een actie om de buurt hechter te maken en sloegen het abdijbier Affligem en het sociale buurtnetwerk Hoplr de handen in mekaar om  dit op poten te zetten in Affligem. Via de website van Hoplr kunnen locals een maand lang ideeën indienen die hun buurt hechter maken. Een project wordt uitgekozen en krijgt tot maximaal €3.000 om het te realiseren. 
 
 
Wat Affligem en Hoplr verbindt? 
 
“Onderzoek toont aan dat je gezonder en blijer wordt als je in een hechte buurt woont. En Hoplr en abdijbier Affligem delen dezelfde passie voor het bouwen en onderhouden van sterke lokale gemeenschappen” — Jennick Scheerlinck, founder en CEO Hoplr. “De Affligemse abdijgemeenschap is dan wel kleiner dan vroeger,  de verbindende en ondersteunende rol die ze wil spelen is even groot gebleven. Deze samenwerking met Hoplr is een van de initiatieven van de abdij om een extra steentje bij te dragen aan het lokale sociale weefsel." — Dom Franco, monnik in de Affligem abdij. Een zorgvuldig uitgekozen jury beoordeelt de ingezonden projecten. Pakt het een droom of een uitdaging van de buurt aan? Heeft het een positieve impact op de buurt? Brengt het buren samen? Dat oordeel wordt geveld door deze vijf juryleden: 
 
Jennick Scheerlinck, oprichter en CEO van Hoplr
 
Sebastiaan De Meester, woordvoerder bij Alken-Maes (moederbedrijf boven abdijbier Affligem) 
 
Héloïse Richard, lokaal ondernemer en actieve buurtbouwer uit Namen
 
Joyce Loir, inspireert elke dag rond inclusie en diversiteit 
 
Herman Toch, auteur en sociaal ondernemer
 
 
Vanaf vandaag kunnen locals hun project via de site van Hopir indienen, t.e.m. vrijdag 26 mei 2024. De winnende initiatieven die elk tot maximaal €3.000 kunnen winnen (één per stad) worden vrijdag 31 mei 2024, op Burendag, bekendgemaakt. Naast Affligem loopt de actie ook in Kortrijk, Waterloo en Brussel. 
 
 
Hebben ze in Affligem nog inspiratie nodig? In 2023 wonnen in respectievelijk Antwerpen, Brussel, Gent, en Namen een grootschalig inclusief buurtfeest, een buurtconcert in alle talen die de lokale bewoners spraken, een inzamelactie van kledij voor kwetsbare buren, en panelgesprekken om het vrijwilligerswerk in de buurt nog meer te laten aansluiten bij zij die het het meest nodig hebben. Alle vier ontvingen ze de som van 3.000 euro.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024

archief