Voorstel afschaffing voetweg in Hekelgem tussen Guchtweg en Guchtveld

C21

Voorstel afschaffing voetweg in Hekelgem tussen Guchtweg en Guchtveld

20240516_persbericht_affligem_-_voorstel_afschaffing_voetweg_37_ligging__kopie_
ingezonden foto
 

 Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief. Bij de opmaak van een Trage Wegenplan in samenwerking met de provincie werd voetweg 37 niet weerhouden als een functionele weg. De voetweg ligt op 6 plaatsen onder vaste constructies (bijgebouwen), en is niet altijd even toegankelijk.

In februari 2006 werd het Guchtveld definitief opgeleverd. De straat loopt parallel op zo’n 30 meter van voetweg 37 en ligt aan de voorzijde van de woningen, waarbij de voetweg aan de achterzijde ervan ligt. Het Guchtveld is een straat met voetpaden en dus toegankelijker voor rolwagens en kinderwagens. Bij de aanleg van het Guchtveld had men meteen de voetweg kunnen afschaffen, maar er bleek toen weinig reden voor. Intussen is er een sterk vermoeden dat de voetweg al werd gebruikt als invals- en vluchtweg door inbrekers.
Principieel is het lokaal bestuur heel waakzaam wanneer het gaat over voetwegen. Er werd de voorbije jaren grondig geïnvesteerd om het de alternatieve weggebruikers zo aangenaam mogelijk te maken. Onder andere de vernieuwing van 6 kilometer Trage Wegen in porfier, een zeer hard en duurzaam gesteente van vulkanische oorsprong.
Het voorstel om voetweg 37 af te schaffen, onderstreept het belang van voortdurende zorg voor de toegankelijkheid en veiligheid van voetwegen. Het is noodzakelijk een zorgvuldige afweging te blijven maken tussen historisch gebruik en hedendaagse behoeften, zowel bij de planning als bij de ontwikkeling van de stedelijke en landelijke omgevingen in onze gemeente.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief