AFFLIGEM - Vernieuwing voetpaden in Mattein in samenwerking met Fiberklaar

C21

AFFLIGEM - Vernieuwing voetpaden in Mattein in samenwerking met Fiberklaar

Img_1687_herzeel_voetpaden
 

In het kader van de aanleg van de nieuwe Fiberklaar-kabel in de wijk Mattein, heeft het lokaal bestuur Affligem een voorstel gedaan om de verouderde en in slechte staat verkerende voetpaden volledig te vernieuwen.

In plaats van slechts een sleufbreedte van 30 cm aan te pakken, zullen de voetpaden over de gehele breedte worden vernieuwd. Dit zal resulteren in uniforme voetpaden door de gehele wijk, waardoor het grondgebied Affligem niet langer een lappendeken van verschillende betonklinkers en betonstraatstenen vertoont.

Op basis van de input van de dienst Openbare Werken heeft Fiberklaar offertes opgevraagd bij verschillende aannemers en de opdracht gegund aan DM Roadbuildings NV, gevestigd aan de Reukenstraat 20, 9500 Geraardsbergen. Fiberklaar heeft DM Roadbuildings NV geselecteerd om de heraanleg van de voetpaden boven de sleufbreedte uit te voeren. Het is dan ook logisch om de werkzaamheden die onder het gemeentelijk aandeel vallen eveneens door deze aannemer te laten uitvoeren. De totale offerte bedraagt € 267.181,79, waarvan de gemeente Affligem € 227.781,79 bijdraagt. Fiberklaar neemt de resterende € 39.400 voor haar rekening, wat neerkomt

VERSTANDIG BESTUREN

Schepen van Openbare Werken Tim Herzeel, Open Affligem: “Dit is een stijlvoorbeeld van verstandig besturen. Door de vernieuwing van nutsvoorzieningen worden onze inwoners soms gedurende weken belast met hinder. Nu zullen de mensen na de hinder 2 meerwaarden hebben, beter netwerk en meteen ook vernieuwde voetpaden. Ik wil dit beleid doortrekken ook in de andere Affligemse wijken en straten. Zo slaan we 2 vliegen in één klap. Ik denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de Wijk Aarhulst die zeer verouderde voetpaden heeft en waarvan reeds meermaals de vernieuwing werd beloofd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2024
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief