Positieve aandacht voor hoogsensitieve mensen

C21

Positieve aandacht voor hoogsensitieve mensen

Aa157f91
Ilse Hellinckx. - ingezonden foto
 
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar kunnen hoogsensitieve personen (HSP) een week lang meedoen aan allerlei interessante (online) evenementen. Van 10 tot en met 16 juni 2024 bieden HSP-professionals in Nederland en België webinars, coaching, e-books, en diverse kortingsacties aan. Alle activiteiten zijn gebundeld op www.weekvandehsp.nl.
 
Ongeveer één op de vijf mensen is hoogsensitief. Deze eigenschap is in het brein aangetoond, maar toch weten nog te weinig mensen werkelijk wat het behelst. Hoogsensitieve personen nemen meer prikkels waar, verwerken die informatie diepgaand en ervaren meer impact van situaties.
Dat heeft voor- en nadelen. Als de eigenschap niet (h)erkend wordt, kan dat tot psychische en fysieke problemen leiden. Met de juiste begeleiding kan het tij keren en kunnen talenten van hooggevoelige mensen, zoals empathie, weloverwogenheid en creatief denken, zich maximaal ontplooien. Daar profiteert niet alleen de HSP zelf van, maar ook diens (werk)omgeving! 
 

De Week van de HSP biedt iedereen de mogelijkheid kennis te maken – dan wel de verdieping te zoeken – met deze eigenschap en haar voor- en nadelen. In de regio Vlaams-Brabant biedt Ilse Hellinckx, erkend coach Pak je levenskracht, een masterclass aan voor hoogsensitieve personen en de link met burn-out en burn-outklachten. Deze vindt plaats op dinsdag 11 juni om 11 uur. Veel mensen komen er vaak tijdens burn-out achter dat ze ook hoogsensitief zijn. De masterclass zal uitleggen wat de verschillen zijn bij overprikkeling met burn- out, wat de symptomen zijn van burn-out, de fasen en de sleutels tot herstel. Inschrijven daarvoor kan op webinar.pakjelevenskracht.be om de link naar de masterclass te ontvangen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024

archief