Sint-Jan Teralfene bekroond met gouden Verkeer op School-medaille

C21

Sint-Jan Teralfene bekroond met gouden Verkeer op School-medaille

Vsv
Klaas Note – Adjunct-directeur “Om onze leerlingen op te leiden tot verkeersvaardige burgers, zetten wij vanaf de kleuterschool in op zich veilig gedragen in het verkeer.”
 
Logo_aangepast
Digitale-vsv-medaille-goud_2024
 

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont VBS Sint-Januit Teralfene met een gouden Verkeer op School-medaille. De school krijgt deze bekroning voor haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikt de VSV 42 briljanten, 175 gouden, 244 zilveren, 607 bronzen en 22 kleutermedailles uit, goed voor 1090 medailles in totaal. 2363 basisscholen namen deel aan minstens één VSV-initiatief afgelopen schooljaar. Samen met veel andere scholen zet dus ook VBS Sint-Jan steeds meer in op veilig verkeer.

 

Erkenning voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen

Met de medailles wil de VSV scholen bedanken voor hun inzet op het vlak van verkeerseducatie. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

 

Zo zijn wij reeds met de jongste kleuters aan het werk rond fiets- en stuurvaardigheden, trekken de oudste kleuters er een eerste keer op uit om geleid op het voetpad te stappen, wordt er in het tweede leerjaar geoefend op oversteken, is er in het vierde leerjaar een voetgangersexamen, in het vijfde de Grote Verkeerstoets en in het zesde leerjaar een fietsexamen. 
Daarnaast behouden wij natuurlijk de theorielessen waarin ze o.a. de belangrijkste verkeersborden en gewenste gedragingen in het openbaar vervoer bespreken. Daarnaast willen we ook breder kijken en denken de oudere leerlingen mee na over ecologie en aanpassingen om files te vermijden. 

 

VBS Sint-Jan Teralfene is één van die scholen die zich hard inzetten voor verkeerseducatie. Dankzij hun toegewijde inzet voor praktijkgerichte verkeerseducatie verdienen ze een gouden medaille om aan de schoolpoort op te hangen, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

 

Klaas Note – Adjunct-directeur “Om onze leerlingen op te leiden tot verkeersvaardige burgers, zetten wij vanaf de kleuterschool in op zich veilig gedragen in het verkeer.” 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2024
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 10 aug 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024

archief