AFFLIGEM - Protest tegen aanleg wielerpiste

C21

AFFLIGEM - Protest tegen aanleg wielerpiste

Editiepajot_affligem_guy_uyttersprot_repro_sw
N-VA gemeenteraadslid Guy Uyttersprot. Repro SW

De gemeente Affligem heeft concrete plannen om op de site Bellekouter een wielerpiste aan te leggen. N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot verzet zich tegen de plannen. Met dit verzet wenst N-VA de discussie op gang te brengen binnen de meerderheid rond dit project.

,,Tijdens de campagne in aanloop naar de parlementsverkiezingen heb ik van heel wat mensen op straat gehoord dat ze de aanleg van een wielerpiste in Affligem niet zien zitten'', beweert Guy Uyttersprot. “We hebben geen luxe- of prestigeprojecten nodig in onze gemeente, zeker niet in tijden van economische crisis. N-VA pleit voor een evenwichtig en realistisch beleid. Meerjarenplannen zijn mooi op papier, het zijn mooie opsommingen van grote ideeën, maar ze moeten wel realistisch becijferd worden. En bijgesteld als de omstandigheden veranderen, zoals in tijden van economische crisis”.
Gemeenteraadslid Guy Uyttersprot stelt zich ondermeer vragen bij de financiële haalbaarheid van dit project. Hij verwijst ter zake naar de kostprijs van de wielerpiste van Assebroek. Daar was de uiteindelijke kostprijs hoger dan uiteindelijk begroot. Deze wielerpiste werd officieel in gebruik genomen op 2 juni 2007 en de bezettingsgraad blijkt ondermaats sindsdien.
“Ook in Affligem zal het financiële plaatje duurder uitvallen dan voorzien.”, Dit hebben we reeds kunnen merken bij de prijsoffertes rond de studiekosten, achteraf bleek dat de studiekosten tweemaal tot zelfs driemaal duurder hoger waren dan voorzien (25.000 euro). “Wat is de kostprijs voor het verplaatsen van de lichtpillonen ? Wat met de drainage onder het voetbalveld ?. Op stedenbouwkundig vlak rijzen er eveneens nog een aantal problemen. De voorziene inplantingplaats ligt veel te kort tegen de autosnelweg.
Verder stelt Uyttersprot vast dat er geen maatschappelijk en politiek draagvlak is voor dit project. “Dit is nog niet besproken binnen de meerderheid en moet nog geagendeerd worden op de gemeenteraad. Daar zal ik mijn stem laten horen!

N-VA hoopt dat er binnen de meerderheid voldoende “gezond verstand” aanwezig is om van dit project af te zien, en stelt voor om over de bouw van een wielerpiste een referendum te organiseren. Laat de bevolking beslissen of er nood is aan een wielerpiste of niet in onze gemeente.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2009
Steven Walravens
Repro SW
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief