Agribex van start ook in Paleis 6 met Gin Bar PEPINGEN en leuk aanbod

Agribex van start ook in Paleis 6 met Gin Bar PEPINGEN en leuk aanbod

Agribex_2019
Agribex 2019 ging vandaag van start. Foto © Marc Sluys
 

De beurs voor de landbouw, Agribex, ging vandaag van start en loopt tot 8 december. Ook Manu De Cort met  Ground Control Gin Bar & Farm Food restaurant of De Cort Distillery is aanwezig met de Gin Bar. Ze serveren stoofpotjes met friet. Er is keuze uit kip, vegetaris en rund. Wie Agribex bezoekt en aantoont dat hij/zij uit het Pajottenland komen, kijgen na het eten van een stoofpotje een gratis koffie en een taartje van de dag. De Gin Bar, waar ook alle Gins gedroken kunnen worden, vind je in paleis 6 op de Heizel. 

Info over Agribex

Akkerbouw

De grootste sector op Agribex, zowel in oppervlakte als in aantal exposanten is de akkerbouw.

Verdeeld over 6 hallen van Brussels Expo staan meer dan 170 standhouders actief in de akkerbouw klaar om u te ontvangen op hun stand. Het getoonde aanbod omvat alle aspecten van de akkerbouw : van trekkers en telescoopladers, over materiaal voor grondbewerking, zaai en spuitmachines tot drainage en oogstmateriaal. Ook hooibouwmateriaal en transport- en opslagmateriaal zal present zijn.

Vergeet zeker ook niet een kijkje te nemen bij de standen met toebehoren, wisselstukken, banden of IT-producten

 

Tijdens Agribex wordt Hal 1 van Brussels Expo door de vereniging Brussels Livestock Show omgetoverd tot de grootste stal van België. Duizenden dieren passeren er de revue en bezoekers genieten er van een topprogramma met wedstrijden, demonstraties en lezingen. Je kan er prachtige landbouwdieren bewonderen en zeldzame rassen ontdekken die eigenlijk wel wat vaker in de kijker zouden mogen staan. Bovendien kan de moderne veehouder er kennis maken met toeleveranciers en hoogtechnologische diensten en topproducten. Maar het hoogtepunt van Brussels Livestock Show blijven de nationale prijskampen, die hun gelijke niet kennen in België.

De organisatie zet elk editie enkele nieuwigheden op het programma. Dit jaar kunnen studenten bijvoorbeeld deelnemen aan de Ovinpiades voor jonge schaaphouders en werd een competitie vrijspringen voor 2-jarige sportpaarden aan de kalender toegevoegd. Daarnaast organiseert Brussels Livestock Show voor het eerst #WeLoveLocal in Hal 1, een beurs in de beurs rond de korte keten.

Kijk jij ook al uit naar Brussels Livestock Show? Laat het dan horen via sociale media en gebruik de hashtag #WeLoveLivestock! Neem ook een kijkje op de gloednieuwe website www.brusselslivestockshow.be.

 

Selectie van Nieuwigheden 2019

Agribex organiseert iedere editie een wedstrijd waarbij de grootste innovaties in de dierlijke-, de plantaardige- of de tuinsector worden bekroond. Een gespecialiseerde, onafhankelijke jury beoordeelt alle ingediende dossiers. Voor deze editie van de Selectie van Nieuwigheden werden in totaal 92 dossiers ingediend; daarvan 18 voor de rubriek “dierlijke sector”.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief