GOOIK – Schoolkinderen vragen veilige fiets- en voetpaden

C21

GOOIK – Schoolkinderen vragen veilige fiets- en voetpaden

Overhandiging_petitie_
De leerlingenraad van de vrije basisschool De Bron in het centrum vraagt meer verkeersveiligheid voor de jonge zwakke weggebruikers in Gooik - Foto's © Deschuyffeleer
 
Overhandiging_petitie_aan_burg_doomst_veiligheid__10_
Bram Roelandts, de voorzitter van de leerlingenraad van de 2de en 3de graadsklassen van de vestiging in de Koekoekstraat - © Deschuyffeleer
 
Overhandiging_petitie_aan_burg_doomst_veiligheid__15_
Schepen van mobiliteit Herman Anthoons - © Deschuyffeleer
 
Overhandiging_petitie_aan_burg_doomst_veiligheid__17_
De petitie, goed voor 264 handtekeningen van leerlingen, leerkrachten, ouders en sympathisanten - © Deschuyffeleer
 
Overhandiging_petitie_aan_burg_doomst_veiligheid__22_
De leerlingenraad van de vrije basisschool De Bron - © deschuyffeleer
 
Overhandiging_petitie_aan_burg_doomst_veiligheid__3_
6de leerjaar, de klas van juf Katrien Segers - © Deschuyffeleer
 

De leerlingenraad van de vrije basisschool De Bron in het centrum vraagt meer verkeersveiligheid voor de jonge zwakke weggebruikers in Gooik. Zij bundelden hun wensen in een petitie die nu aan burgemeester Michel Doomst en de schepenen Inge Jacobs en Herman Anthoons werd voorgelegd. Het bestuur had alleszins oor naar de verzuchtingen en beloofde al binnenkort werk te zullen maken van het veiliger maken van het voetpad aan café de Vrede in de Dorpsstraat.

Het was Bram Roelandts, de voorzitter van de leerlingenraad van de 2de en 3de graadsklassen van de vestiging in de Koekoekstraat, die samen met zijn klasgenoten van het 6de leerjaar de inhoud van de petitie, goed voor 264 handtekeningen van leerlingen, leerkrachten, ouders en sympathisanten mocht voorlezen en daarna overhandigen. In de petitie vragen de kinderen aandacht voor meer fietspaden in de wijde schoolomgeving en voor meer veiligheid op het voetpad ter hoogte van café De Vrede.
 
“Meer fietspaden moeten ons als zwakke weggebruikers toelaten veilig met de fiets onze school te bereiken”, klonk het vastberaden. “En aan café De Vrede rijden de auto’s bij het elkaar kruisen zo maar op het voetpad. Vorig jaar werd de verkeersveiligheid aan de schoolpoorten aangepakt. Nu komen wij op de proppen om ook de ruime schoolomgeving meer verkeersvriendelijk te maken voor de zwakke weggebruikers”.
 
Zachte verbindingswegen
Burgemeester Michel Doomst erkende dat de schoolbuurten kwetsbare omgevingen zijn. “In het op stapel staand Masterplan van de nieuwe gemeentelijke bestuursploeg zullen zachte verbindingswegen zeker aan bod komen”, gaf hij de kinderen graag mee. “Zo willen wij bekijken of het pad achter de school in de richting van de lokalen van de jeugdbewegingen en de andere vestigingsplaats van De Bron aan het Altenbergheplein kan heropend worden. En ook willen wij via de huidige atletiekpiste en de wegeltjes tot aan de garage Kaesemans Terlo veiliger toegankelijk maken voor de zwakke weggebruiker”.
 
De burgemeester hoedt zich evenwel voor overdreven optimisme: “Om deze plannen ten uitvoer te kunnen brengen zien wij dan ook veel heil in de voorgenomen ruilverkaveling”. Ook nieuwbakken schepen van mobiliteit Herman Anthoons predikte voorzichtigheid. “Door de lintbebouwing is het aanleggen van fietspaden in onze straten niet zo evident. Niet iedereen is zo maar bereid grond af te staan. Fietssuggestiestroken creëren dan weer een vals gevoel van veiligheid. En bovendien klitten aan het aanleggen van fietspaden thans tal van verplichtingen vast”.
 
Vaste routes
Burgemeester Michel Doomst riep de kinderen wel op de vaste routes uit te tekenen die de zij met de fiets of te voet naar school nemen: “Zo kunnen jullie zelf ons meteen ook de gevaarlijke punten aanwijzen zodat wij die routes dan in eerste instantie verkeersveiliger kunnen maken”. Schepen van mobiliteit Herman Anthoons drong dan weer bij de kinderen aan ouders en grootouders te sensibiliseren voor het eerbiedigen van de verkeerssignalisatie, vooral het parkeren, aan de scholen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2013
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief