GOOIK - Prinses Mathilde bezocht zorgboerderij in Kester

C21

GOOIK - Prinses Mathilde bezocht zorgboerderij in Kester

Editiepajot_gooik_mathilde_1_foto_marc_colpaert
Prinses Mathilde in Kester Foto Marc Colpaert
 
Mathilde_2
Ontvangst door de burgemeester Doomst Foto Marc Colpaert
 
Mathilde_3
De Prinses krijgt bloemen Foto Marc Colpaert
 
Mathilde_4
In de stallen Foto Marc Colpaert
 
Mathilde_5
Arno geeft de nodige uitleg Foto Marc Colpaert
 
Mathilde_6
 
Mathilde_7
In een andere stal Foto Marc Colpaert
 
Mathilde_8
De Prinses samen met de landbouwsters Foto Marc Colpaert
 
Mathilde_9
Prinses Mathilde krijgt een mand met streekproducten Foto Marc Colpaert
 
Mathilde_10
Aan tafel met de Prinses Foto Marc Colpaert
 

Maandag 30 maart bracht Prinses Mathilde een bezoek aan het landbouwbedrijf van Dirk en Anita De Coster ’t Goteringenhof in Kester. Ze kreeg er een rondleiding met de nodige uitleg over dit gemengd bedrijf dat tevens ook een Zorgboerderij is. De Prinses maakte ook even de tijd om te lunchen met enkele landbouwsters. Ze was verbaasd over het vele werk op een boerderij.

Naast de landbouwactiviteiten op dit gemengd bedrijf (rundveeteelt en akkerbouw) is ’t Goteringenhof ook een Zorgboerderij. In dit kader maakte Prinses Mathilde tijdens haar bezoek ook kennis met dit sociaal project dat vooral gericht is op de begeleiding van mentaal gehandicapten en jongeren met schoolmoeheid. “ Drie gehandicapten tussen 20 en 30 jaar komen hier wekelijks een aantal dagen helpen: een autistisch meisje, een jongen met algehele achterstand en een licht mentaal gehandicapte jongen. Voor hen is de boerderij vooral een manier om een andere omgeving te beleven. Men verwacht van ons dat we gewoon boer en boerin zijn en dat we geen therapeut zijn. Die mensen hoeven niet te presteren. Het is voor hen een vorm van dagbesteding”, vertelde Anita De Coster.

Prinses Mathilde die stipt aankwam om 11 uur en verwelkomt werd door burgemeester Michel Doomst had zelf gevraagd om eens een boerderij te bezoeken. Tijdens het gesprek met Dirk en Anita was ze verbaasd over het vele werk dat een boerderij met zich mee bracht. Naast het verzorgen van de dieren is er ook nog een administratieve kant, wat de prinses deed besluiten dat de job van boer of boerin een voltijdse bezigheid was. Even later mocht de Prinses op de zorgboerderij kennismaken met Arno Jacobs en zijn begeleidster Francine Wasteels van de dienst begeleid werken. Arno legde aan de Prinses uit wat hij allemaal deed en vertelde achteraf dat dit de mooiste dag van zijn leven was.

Het bezoek van Prinses Mathilde aan dit landbouwbedrijf werd gevolgd door een informele lunch met een aantal landbouwsters. Tijdens de maaltijd werden een aantal actuele items toegelicht, zoals de prijsvorming(te lage prijzen), de rol van de vrouw op een landbouwbedrijf en kwam het statuut van de partner ter sprake, waardoor de Prinses meer zicht kreeg op de dagelijkse uitdagingen en bekommernissen in de land- en tuinbouw in het Pajottenland.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2022

archief