GOOIK – Feest bij de familie Vanhassel-De Smet

GOOIK – Feest bij de familie Vanhassel-De Smet

1_familie_vanhassel__116_
GOOIK – Feest bij de familie Vanhassel-De Smet - © Deschuyffeleer
 
Familie_vanhassel__6_
GOOIK – Feest bij de familie Vanhassel-De Smet - © Deschuyffeleer
 
Familie_vanhassel__35_
GOOIK – Feest bij de familie Vanhassel-De Smet - drie kinderen, 11 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen © Deschuyffeleer
 
Familie_vanhassel__48_
GOOIK – Twee viergeslachten bij de familie Vanhassel-De Smet - Stammoeder Helena De Smet (79), dochter Christel Vanhassel (54), kleindochter Niki Denayer (31) en achterkleindochter Hanne Brancart,stamvader Theo Vanhassel (80), zoon Geert (49), kleinzoon Arno (20) en achterkleinzoon Arthur - © Deschuyffeleer
 
Familie_vanhassel__67_
GOOIK – Feest bij de familie Vanhassel-De Smet - © Deschuyffeleer
 

In restaurant-feestzalen De Cardinael in Mark was het feesten geblazen voor de familie van het gezin Theo Vanhassel – Helena De Smet uit de Kwakenbeekstraat in Gooik. En daar waren verschillende redenen toe. Naast 55 jaar huwelijk en de viering van de 80ste verjaardag van Theo, kan het echtpaar sinds kort immers ook prat gaan op een viergeslacht zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn.

Theo zag het levenslicht in Bogaarden terwijl dat voor Helena in Gooik gebeurde. Zij huwden in 1964. Dat huwelijk werd gezegend met de drie kinderen Christel, Marleen en gewezen Ring-TV anker Geert. Die kinderen hebben er inmiddels voor gezorgd dat de familie thans ook al 11 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen in haar rangen telt.
 
Bijzonder sociaal ingesteld
 
Na een aanvankelijk zelfstandig bestaan als kleermaker koos Theo er voor om boekhouder te worden. Gans zijn loopbaan was Helena daarbij zijn rechterhand en stond zij ook in voor het huishouden. Daarnaast was zij ook al die tijd nog KVLV-secretaresse. Momenteel is zij ook al meer dan 30 jaar lid van het zangkoor van Strijland. De eerste jaren na hun huwelijk woonde het gezin in Leerbeek om dan vanaf 1969 hun huidige woonplaats in de Kwakenbeekstraat in Gooik te betrekken. Beiden zijn overigens nog steeds bijzonder actief en leergierig. Zo volgen zij thans nog, weliswaar als 'doyens' in de groep, cursussen EHBO bij het Rode Kruis.
 
Inmiddels mag Theo ook al prat gaan op 70 jaar muzikant zijn, aanvankelijk 15 jaar op saxofoon en nu de jongste 55 jaar op trombone. Zijn moederfanfare is nog steeds de Theobalduszonen in Bogaarden, sinds enkele jaren evenwel omgedoopt in de Concertband Theobaldus van Pepingen. Hij is er momenteel het oudste spelend lid. Daarnaast speelde hij indertijd ook nog in de fanfares van Beert-Bellingen, Leerbeek, Herfelingen, Saintes, Meerbeke en Zuun. In die kringen is hij dan ook uiteraard nog steeds een graag geziene figuur. Hij is zo trouwens eveneens de dooppeter van Steven Vander Eeckt, de huidige voorzitter van de Herfelingse fanfare De Ware Broeders.
 
Een vrouwelijk en een mannelijk viergeslacht
 
Het vrouwelijk viergeslacht bestaat uit stammoeder Helena De Smet (79), dochter Christel Vanhassel (54), kleindochter Niki Denayer (31) en achterkleindochter Hanne Brancart die eind vorig jaar geboren werd op 4 december. Aan de mannelijke kant dan weer zorgen stamvader Theo Vanhassel (80), zoon Geert (49), kleinzoon Arno (20) en achterkleinzoon Arthur, geboren op 13 januari jongstleden voor het mannelijk viergeslacht.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jun 2020
Marc Colpaert | 27 mei 2020
Marc Colpaert | 27 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief