GOOIK - N-VA Gooik vraagt om aanpak van gevaarlijke kruispunten na zwaar ongeval

GOOIK - N-VA Gooik vraagt om aanpak van gevaarlijke kruispunten na zwaar ongeval

Editie_colpaert_gooik_nieuwe_ploeg_nva_1__kopie_
De ploeg van N-VA. - Foto Marc Colpaert
 

Afgelopen zaterdag raakte een hoogzwangere vrouw gewond bij een ongeval op het kruispunt D’Hoeft in Gooik. De bestuurster zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Een verkeersdeskundige onderzoekt nu of het ongeval te wijten is aan problemen in de signalisatie rond het kruispunt.
 
“De problematiek rond het kruispunt D’Hoeft was al langer gekend”, vertelt gemeenteraadslid Jason Broodcoorens (N-VA). “De verkeerslichten werken er vaak niet en de extra signalisatie tijdens de kabelwerken is slecht afgesteld, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan”.
 
“Het gemeentebestuur heeft de afgelopen jaren bij elk incident op een steenweg of een groot kruispunt de verantwoordelijkheid van zich afgeschoven door te zeggen dat het om een gewestweg gaat. Het is echter de verantwoordelijkheid van de burgemeester om de veiligheid van de burgers op ons grondgebied te garanderen en de taak van de schepen van Mobiliteit om met de Vlaamse overheid in dialoog te treden over gevaarlijke gewestwegen.” N-VA verwijst naar het overlegorgaan tussen de gemeente en het gewest, waar de gemeente de aanpak van gevaarlijke kruispunten kan vragen . “Op die manier zijn er door het gewest al concrete plannen voorgesteld om onder andere de kruispunten Kesterbrugge en Belle Triene aan te pakken, volledig betaald door Vlaanderen. Jammer genoeg gaat de gemeente hier niet op in, maar ondertussen blijft ze wel de verantwoordelijkheid voor de gevaarlijke steenwegen en kruispunten afschuiven op de Vlaamse overheid.”
 
“Dit had veel erger kunnen aflopen”, verklaart Jason. “Laat dit een wake-up call zijn voor het gemeentebestuur.” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 29 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 24 sep 2020

archief