GOOIK - Jo Baert organiseert een fotozoektocht in eigen dorp

GOOIK - Jo Baert organiseert een fotozoektocht in eigen dorp

Colpaert_gooik_jo_baert_1
Jo Baert gewezen voorzitter van het OCMW. - Foto Marc Colpaert
"Gezien de speciale coronatijden waarin we nu leven, wil ik de mensen de gelegenheid geven om op fotozoektocht te gaan", begint Jo Baert. Zoals gevraagd blijven we in ons eigen, mooie dorp: Gooik, Parel van het Pajottenland. Onze vijf leef-dorpen bieden zoveel mooie landschappen, die we ze vaak niet meer 'zien' of onvoldoende kennen. Een tocht langs de gemeentegrenzen met de (elektrische) fiets biedt een uitgelezen kans om ze te (her)ontdekken. De gemeente Gooik verleent dan ook graag haar steun aan dit initiatief.
In gezinsverband of met vrienden, maar wel volgens de corona-regels. De zoektocht kan gefietst worden gedurende een hele periode en dit tot 31 augustus. Iedereen kan dus fietsen op het moment dat hem of haar het best past, zodat onnodige drukte kan vermeden worden.
Het betreft een rit van in totaal 30 km langs rustige wegen, waarvan iets minder dan 3 km op onverharde wegen.  Deze ronde kun je uiteraard ook in verschillende stukken fietsen. Aangezien het een ronde is, kan je vertrekken op verschillende plaatsen op het parcours. In de wegbeschrijving staan deze ook netjes vermeld. Je kunt deze ronde alleen of in gezinsverband fietsen. Hou uiteraard steeds rekening met de coronaregels op het moment dat je de rit fietst.  Je kan de ronde niet met de wagen maken omdat obstakels op de weg dit verhinderen.
25 vragen, met de oplossing meestal ter plaatse te vinden
De weg wordt klaar en duidelijk uitgelegd (en is ook  voor GPS-gebruik te downloaden op de website www.samenvoorgooik.be onder ‘Evenementenkalender'. Onderweg zijn er 25 vragen waarop het antwoord (bijna) altijd ter plaatse te vinden is. Je hoeft niemand lastig te vallen om de antwoorden te vinden en geen private domeinen te betreden. De foto's helpen om jouw weg te vinden of als link naar de vragen.
Een handig bundeltje met de wegbeschrijving en vragen
Op meerdere  plaatsen in onze gemeente (o.a. bij handelaars, de gemeente Gooik en Jo Baert, Zijpstraat 47 in Gooik) kan men een handig bundeltje gratis meenemen. Deze plaatsen staan vermeld op de website. Men kan het bundel ook eenvoudig downloaden op de vermelde site. Hier is tevens een bestand met de route te vinden voor mensen die met de GPS overweg kunnen.
Je kan je antwoorden ten laatste op 31 augustus inleveren, vroeger mag natuurlijk ook. Deze antwoorden kun je bezorgen aan initiatiefnemer Jo Baert (zie deelnemingsformulier of website gemeente Gooik). Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij Jo Baert, Zijpstraat 47, Gooik of op 0475 413 911 of via jo.baert@hotmail.com.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief