GOOIK - Een zomer met corona wat doet dat met een burgemeester

GOOIK - Een zomer met corona wat doet dat met een burgemeester

Colpaert_gooik_doomst__kopie_
Michel Doomst. - Foto Marc Colpaert
 
Wij trokken gewapend met een mondmasker naar het gemeentehuis van Gooik, om er een babbeltje te slaan met de burgervader Michel Doomst(CD&V). Hoe kijkt hij op deze zomerperiode met corona terug. Hij staat bekend dat hij op heel wat evenementen zoals buurtfeesten en eetfestijnen even opduikt, dit viel wel allemaal weg dit jaar. 
 
 
Als er iets kan gezegd worden van de gemeente Gooik dan is het wel dat deze gemeente leeft. Er zijn tal van buurtfeesten en nog tal van andere evenenementen, om het kort te houden, voor de corona was er wel ieder weekend wel iets te doen in de 5 deelgemeenten die Gooik rijk is. Burgemeester Michel Doomst is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in deze 'Pajotse parel', zoals hij het zelf graag verwoord. Hij staat er ook om gekend dat hij bij tal van evenementen ook even vlug dag komt zeggen, zoals in de goede oude tijd. Maar door de corona was er van evenementen geen sprake gedurende maanden, wat doet dat met een mens en vooral wat doet dat met burgemeester Michel Doomst?. "Dat is heel wreemd de eerste dagen en weken, want je bent je klankbord kwijt. Je mist als het ware de vele contacten met de inwoners van uw gemeente", begint de burgemeester. Vroeger was hij ook bij tal van eetfestijnen van de partij. "Het is belangrijk dat je als burgemeester onder de mensen bent en als ik vroeger naar een eetfestijn ging, kwam er wel altijd iemand met mij praten over  een  groot of klein probleem, dat ik dan later probeerde op te lossen. Maar dit is nu allemaal weggevaagd. Moesten de coronamaatregelen nog 5 jaar van kracht zijn dan ben je de kern van het gemeenschapsleven kwijt en laten wij hopen dat dit nooit zal gebeuren", zei Doomst. 
 
Maar is zijn leven nu veel rustiger omdat er geen evenementen doorgaan
 
"Mijn leven is anders geworden, ik zal nu 's avonds wat meer thuis zijn, maar je moet steeds in een verhoogde staat van waakzaamheid zijn. Vooral dan de eerste weken toen de pandemie van start ging. Ondertussen gaven wij al zeven extra Infobladen uit, daar kruipt ook heel wat werk in. Gelukkig kunnen wij voor het verspreiden van deze bladen terugvallen op gemeentepersoneel, aangevud met vrijwilligers, wat zeker niet onbelangrijk is. Wat voor mij heel erg belangrjk was en blijft, is het feit dat er geen grote problemen zijn in onze woon-zorg-centra want als het beest(corona) binnen zit, krijg je het niet meer buiten, dat was half maart dadelijk mijn grootste vrees. Verder hoop ik dat de mensen hun gezond verstand gebruiken en op een correcte manier met deze miserie omgaan, samen geraken wij er wel door en volgend jaar kunnen we dan misschien wel een extra feestje organiseren.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2020
Marc Colpaert | 18 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief