GOOIK - 10 zomerstraten en de Zijpstraat gedeeltelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer

C21

GOOIK - 10 zomerstraten en de Zijpstraat gedeeltelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer

Editie_gooik_zijpstraat_3__kopie_
Burgemeester en schepen met enkele inwoners uit de Zijpstraat, Jo en Griet, op deze plaats wordt de straat afgesloten voor het doorgaand verkeer. - Foto Marc Colpaert
 
Niet minder dan 10 zones/straten zullen deze zomer omgevormd worden tot een Zomerstraat. De Zijpstraat ter hoogte van e Goikeveldstraat wordt zelfs tijdelijk afgeslotenvoor het doorgaand verkeer. De gemeente Gooik lanceerde een oproep onder de inwoners om van hun straat, na een bewonersbevraging, tijdelijk een Zomerstraat te maken. Er zijn verschillende types zomerstraten: een doorlopende straat, een inname openbaar domein, een vakantiezone en een speelstraat. Het college van Burgemeester en Schepenen bekeek de aanvragen en keurde 10 straten/ zones goed.
 
 
Simon De Boeck, schepen van Mobiliteit en Gezin en burgemester Michel Doomst zijn  blij met de Gooikse Zomerstraten: “Het is fijn om te zien dat mensen het sociale leven opnieuw willen hernemen. De komende weken zullen de nodige maatregelen getroffen worden, zoals het plaatsen van extra signalisatie, … Van zodra de signalisatie geplaatst is, gelden de regels van de Zomerstraat. We hopen vooral dat inwoners, samen, kunnen genieten van de extra ruimte in hun straat. En dat kan op verschillende manieren, want we kregen voor elk type zomerstraat een aanvraag", aldus de schepen.
De vakantiezone is het populairste. Door de vakantieperiode zullen er meer voetgangers en fietsers op de openbare weg en zelfs meer bepaald op de rijbaan zijn, en in de vakantiezone geldt er een verlaagde snelheid (30km/u).
Op het Statieplein in Oetingen en op het Kerkplein in Gooik zullen er parkeerplaatsen ingenomen worden. Zo kan er op die open ruimte een extra activiteit georganiseerd worden. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.”
 
 
Zomerstraten kunnen momenteel niet meer aangevraagd worden.
 
Speelstraten (buiten de zomervakantie)
Buiten de zomervakantie kan een straat omgetoverd worden tot een Speelstraat.
Speelstraten voor de periode september tot juni kunnen aangevraagd worden via de gemeentelijke website. Doe de aanvraag minstens 2 maanden op voorhand.
 
 
Het volledige overzicht van de Gooikse Zomerstraten:
 
 
Oetingen
 
Blijkheerstraat: De vakantiezone start vanaf het kruispunt met de Vollezelestraat tot aan het kruispunt met de Opperstebosstraat, tot voorbij de Boomgaardstraat.
Statieplein: Op de rechterzijde van het plein, naast de Turkeyestraat, zal gedurende de hele zomer niet geparkeerd kunnen worden. Hier is een inname inname openbaar domein.
Kervijnstraat: De hele straat wordt vakantiezone.
Frankrijkstraat: vakantiezone tussen Kasteelstraat en Schavolliestraat.
 
Gooik
 
Kwakenbeekstraat, Hutselenbergstraat en Honingveldstraat: Deze straten worden 1 lange vakantiezone.
Zijpstraat: doorlopende straat. Ter hoogte van het kruispunt met de Gooikeveldstraat en de Zijpstraat zal een wegversperring voorzien worden zodat enkel fietsen en wandelaars nog door kunnen. De versperring zal geplaatst worden in het stuk Zijpstraat dat eindigt aan de Edingesteenweg. 
Dorpsstraat: inname openbaar domein. De parkeerplaatsen op het Kerkplein die grenzen aan de Dorpsstraat, zullen tijdelijk ingenomen worden waardoor parkeren niet mogelijk is.
Er is een vakantiezone van 30 km/u vanaf de Academie tot aan de hoek van de Gooikeveldstraat.
 
Kester
 
Berghomstraat: Vakantiezone vanaf huisnummer 59 tot huisnummer 19.
Daalstraat en Goteringenstraat: De Daalstraat (vanaf het kruispunt met de Goteringenstraat tot Daalstraat 10) wordt elke woensdag (tussen 16 en 20 uur) een speelstraat.
Goteringenstraat 46 tot het kruispunt met de Peverstraat wordt een vakantiezone.
 
Strijland
 
Letterbeekstraat: Het doodlopende stukje Letterbeekstraat wordt vakantiezone.
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief