GOOIK - Doet als Fair Trade gemeente ook dit jaar mee aan de Week van de Fair Trade

C21 Css

GOOIK - Doet als Fair Trade gemeente ook dit jaar mee aan de Week van de Fair Trade

Colpaert_gooik_jan__1__kopie_
OCMW-Voorzitter en schepen Jan Depester.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik zet ook haar schouders onder de Week van de Fair Trade. “In maart hebben we onze titel als Fair Trade Gemeente kunnen herbevestigen”, vertelt Jan Depester, schepen van Noord-Zuid. “We zijn dan ook blijven werken rond eerlijke handel om zo en duurzame wereld te creëren. Binnen de 6 criteria (geëngageerd gemeentebestuur, winkels en horeca, scholen, bedrijven en organisaties, communicatie en media, trekkersgroep, en lokale en duurzame voeding), die nodig zijn om de titel van Fair Trade gemeente te behalen, leggen we ook eigen accenten. Onze actieve trekkersgroep Gooik Mondiaal biedt verenigingen die een eetfestijn organiseren, de kans om Fair Trade koffie te schenken, met de (H)eerlijke eetfestijnenactie.
Ook de medewerkers van de gemeente kregen onlangs nog een infosessie over het verhaal achter de Fair Trade producten.”
 
Sociale rechtvaardigheid belonen met de Fair Card
 
Tijdens deze editie ligt de focus op sociale rechtvaardigheid, wat in ieder van ons zit en van ons allemaal Fair Traders maakt! De Fair Card viert en beloont bepaald gedrag, acties of initiatieven van vrijwilligers, inwoners, bedrijven, organisaties, … die zich het afgelopen jaar op de een of andere manier hebben ingezet voor sociale rechtvaardigheid.
 
Week van de Fair Trade in Gooik
 

"Op de sociale media kanalen is er extra aandacht voor Fair Trade. De medewerkers van het lokaal bestuur kregen de voorbije weken al extra info over Fairtrade, tijdens de Week van de Duurzame Gemeente en nu is er een lekkere Fair Trade attentie voorzien. Op 23 en 24 oktober, het Weekend van de Jeugd, zullen er Fair Trade producten uitgedeeld worden", aldus Jan Depester. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief