GOOIK - Sociaal Huis Gooik bedankte zijn vrijwilligers

C21

GOOIK - Sociaal Huis Gooik bedankte zijn vrijwilligers

Vrijwilligers__kopie_
Ingezonden foto
 
Het Sociaal Huis Gooik kan rekenen op ongeveer 25 vrijwilligers, die onbezoldigd vrijwilligerswerk verrichten en waar de lokale leefgemeenschap beter van wordt. Om hen te bedanken voor hun inzet, werden de vrijwilligers uitgenodigd voor een etentje en een lezing van Nic Balthazar rond het thema ‘Everybody happy: kies voor meer geluk’.
 
 
Gelukkiger zijn   
 
 
Met zijn aanstekelijke lach en zijn sympathieke uitstraling nam Nic Balthazar de aanwezigen mee in een voordracht over hoe we allemaal ‘gelukkiger’ zouden kunnen zijn. Het werd niet alleen een pleidooi tot oplossingen die leiden naar minder stress en kwelling maar ook een geanimeerd en stevig gedocumenteerd betoog met evenveel humor als diepere inzichten. Hij gebruikte hierbij fascinerende beelden en foto’s, lachwekkende anekdotes en haalbare en interactieve leerrijke tips. Leidraad hierbij was 'Everybody Happy', een Belgische film uit 2016, naar een idee en in een regie Nic Balthazar zelf.
 
 
Onmisbare vrijwilligers
 
Jonas De Maeseneer, schepen van Welzijn, vindt het ongelofelijk wat de vrijwilligers allemaal doen: “Ik vind het fijn dat we in Gooik kunnen rekenen op een grote groep vrijwilligers. Sommigen zijn zelfs al jarenlang actief. We beseffen vaak niet wat ze allemaal doen. Soms zijn het misschien maar kleine dingen, maar ze maken echt een groot verschil. Vanuit het lokaal bestuur bieden we hen dan ook graag af en toe een bedankje aan, zoals deze voorstelling. Ik hoorde en zag alleen maar enthousiaste mensen.
Bij deze doe ik ook graag een warme oproep naar iedereen die het ook wel voelt kriebelen om vrijwilligers werk te doen. Of je veel of weinig tijd hebt, nog piepjong of al een beetje ouder bent, … Iedereen is meer dan welkom om te proeven van het vrijwilligerswerk.
Momenteel zoeken we vooral chauffeurs voor de Minder Mobiele Centrale. De medewerkers van het Sociaal Huis geven je graag meer info. Het goed gevoel krijg je er gratis bij.”
 
 
Vrijwilliger worden?
 
Helpen bij de Karoesel (Mobiel dienstencentrum), rijden bij de Minder Mobiele Centrale, oppassen bij hulpbehoevende personen, huiswerkbegeleiding. Als vrijwilliger kunnen de taken heel uiteenlopend zijn. Zin om het team van vrijwilligers te versterken?
Neem dan contact op met Dorien De Weerdt, dorien.deweerdt@gooik.be of 02 454 12 71.
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022

archief