GOOIK - Isidoor maakte een tekstboekje met 100 meezingers De stem van het geheugen

C21

GOOIK - Isidoor maakte een tekstboekje met 100 meezingers De stem van het geheugen

Editie_gooik_kesterberg_isidoor_2__kopie_
Isidoor uiterst rechts met enkele bewoners.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_isidoor_de_wilde_1__kopie_
Isidoor aan het werk in Kesterberg.- Foto Marc Colpaert
 
De laatste weken was Isidoor De Wilde druk bezig met een 'Tekstboekje De stem van het geheugen' samen te stellen om het 'samen zingen' te bevorderen, dit ook in het teken van dementie.  Vele mensen zingen graag maar dan niet alleen. "Ik heb 100 meezingers samengebracht in 30 medleys. Allemaal herkenbare deuntjes. Meestal zingen we enkel de gekende refreintjes", aldus Isidoor. En dus trok hij naar de Senorie Kesterberg om samen met de bewoners te gaan zingen en blij dat die waren.
 
Dit meezingboekje kan ik dan gebruiken bij optredens voor het verenigingsleven, seniorenbonden, ziekenfondsen, buurtfeesten, rust-en verzorgingscentra, …Bij de samenstelling heb ik ook rekening gehouden met zij, die problemen hebben gekregen met het geheugen. Laat ons toe het gewoon bij naam te noemen Dementie.
“Muziek is een fantastische taal waarmee we mensen heel lang kunnen blijven bereiken”  zijn de woorden van dementie-ambassadeur weerman Frank Deboosere. “Muziek is één van de laatste dingen in het brein, dat vertrekt. Het beïnvloed de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken.Muziek kan bepaalde emoties oproepen en daarmee de gemoedstoestand van een patiënt positief beïnvloeden", aldus Isidoor. De bewoners van de Seniorie Kesterberg genoten in ieder geval van de vele liedjes die ze samen met Isidoor konden zingen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Colpaert | 18 mei 2023

archief